3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV
+13
mina
MariusX
ionela
Danut SVR
silagi gabriela
lucille40
hajnikity
claudiupop
Gion
gabi
joy.division
Cristian
Hepatita C forum
17 participanți
Pagina 1 din 6
Pagina 1 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV
Studii clinice cu inhibitor de protează pentru virusul hepatitei C, Telaprevir
Adaosul de telaprevir la tratamentul standard VHC îmbunătăţeşte semnificativ ratele de răspuns viral susţinut în jumătate din timpul de tratament
Rata SVR în faza 2b de studii este de până la 69% cu 24 de săptămâni de tratament pe baza de telaprevir
Faza 3 - program în curs de desfăşurare pe mai mult de 2200 de pacienţi -
Cambridge, Masa - (BUSINESS WIRE) - 29 aprilie 2009 - Două studii clinice publicate în această săptămână de New England Journal of Medicine demonstrează că tratamentul cu inhibitorul de protează telaprevir (oral) doză în asociere cu pegylated -interferon (PEG-IFN) şi ribavirina (RBV), ca parte, 24 săptămâni de tratament a dus la o îmbunătăţire semnificativă a ratei de răspuns viral susţinut (SVR), considerat o cură de tratament a infecţiei virale, în tratamentulul pacienţilor naiv cu genotip 1 VHC , în comparaţie cu rata SVR pentru doză standard de terapie pentru 48 de săptămâni. Datele sunt de la două studii clinice fază 2b (mid-etapă) cu telaprevir cunoscut ca grupă de verificare 1şi grupă de verificare 2. În aceste studii, pacienţii care au primit tratament timp de 24 de săptămâni pe bază de telaprevir şi SVR realizat a fost de până la 69%, comparativ cu SVR realizat de până la 46% în cazul pacienţilor din faza de control care au primit IFN şi RBV standard pentru pe o durată de 48 săptămâni. Telaprevir este dezvoltată de Vertex Pharmaceuticals Incorporated (Nasdaq: VRTX) în colaborare cu Tibotec şi Mitsubishi Tanabe Pharma. Telaprevir se află în prezent în fază 3 (târziu etape) clinice de dezvoltare.
VHC este cea mai comună infecţie de sânge în SUA, de patru ori mai frecventă decât infecţia cu HIV şi este principala cauză de transplanturi de ficat şi cancer de ficat în SUA.
"Terapiile disponibile în prezent pentru pacienţii infectaţi cu VHC poate fi dificil de tolerat şi mai puţin de jumătate din pacienţii care încep tratamentul în regim de un an de zile atinge scopul final de a avea un nivel nedetectabil de virus în organism", a declarat John McHutchison. "În aceste studii clinice de fază 2, până la 69% dintre pacienţi, în 24 de săptămâni de tratament pe baza de telaprevir au avut virusul la niveluri nedetectabile după 24 de săptămâni şi chiar dacă telaprevir nu produce efecte secundare proprii, în plus faţă de tratamentul standard, ne permite să scurtăm durata tratamentului. Acest regim de 24 de săptămâni înseamnă jumătate din durata terapiei aprobate în prezent şi, în cazul în care urmează să fie confirmată acestă eficienţă şi Faza 3 studii, ar putea veni o zi când va fi o opţiune importantă pentru pacienţii cu hepatita C ".
"În faza 1 şi faza 2 de studii clinice, telaprevir îmbunătăţeşte semnificativ proporţia de pacienţi care s-au vindecat de boala lor şi, de asemenea, a scurtat durata terapiei de la 48 la 24 săptămâni pentru majoritatea pacienţilor naivi - un interesant şi o realizare potenţial semnificativă în tratamentul acestei boli ", a spus Robert Kauffman, MD, Ph.D., Senior Vice President of Clinical Dezvoltare pentru Vertex. Presupunând că vom finaliza cu succes acest program, ne aşteptăm să depunem o cerere de aprobare a telaprevir la SUA FDA în a doua jumătate a anului 2010."
Faza 1 şi Faza 2 Studiu - Rezultate
Principalul obiectiv semnificativ din Faza 1 şi Faza 2 studii clinice a fost proporţia de pacienţi care nu au mai avut virusul hepatitei C detectabil în sânge (plasmatice nedetectabile ARN VHC) la 24 săptămâni după încheierea tratamentului, de asemenea, cunoscut ca răspuns viral susţinut (SVR). Pacienţii care ating un SVR sunt consideraţi a fi vindecaţi de infecţie cu VHC.
Rezultatele finale de la Faza1 şi Faza 2 studii clinice au arătat că cele 24 de săptămâni de tratament, care a constat din 12 săptămâni de telaprevir doză în asociere cu IFN şi RBV, urmată de o perioadă suplimentară de 12 săptămâni de IFN şi RBV, a avut ca rezultat o îmbunătăţire semnificativă de SVR, o creştere a ratei de răspuns virusologic rapid (RVR, definit ca nivele nedetectabile de ARN VHC, până la sfârşitul a 4 săptămâni) şi a scăzut rata de recidivă virală (definite la pacienţii cu ARN VHC nedetectabil la sfârşitul anului tratament, dar niveluri virale detectabile în timpul perioadei post-tratament), în comparaţie cu SVR, RVR şi ratele de recidivă observate în cazul pacienţilor din grupele de control, care au primit RBV-IFN pentru 48 de săptămâni. Datele finale sunt prezentate în tabelul de mai jos:
Faza 1 & Faza 2 Rezultate SVR Rate RVR Rate Rata de recidiva *
Faza-1 24 de săptămâni cu Telaprevir 61% 81% 2%
Faza 1 (de control) 41% 11% 23%
Faza-2 24 de săptămâni cu Telaprevir 69% 69% 14%
Faza 2 (de control) 46% 13% 22%
* Rata de recidivă după 24 de săptămâni de tratament pe bază de telaprevir din Faza 1 reflectă numai acei pacienţi care au atins RVR şi au rămas nedetectabil timp de 20 de săptămâni. Pentru pacienţii din Faza 2 cu 24 de săptămâni de tratament pe baza de telaprevir care au atins RVR şi care au fost nedetectabil după 12 săptămâni rata de recidivă a fost de 7%.
Din sub-grupele de pacienţi afro-americani înscrişi în Faza 1, 44% au obţinut un SVR cu telaprevir, în timp ce numai 11% au obţinut un SVR în grupul de control. Ratele SVR la afro-americani sunt de obicei mai mici decât în alte grupuri etnice. De asemenea, sunt disproporţionat infectaţi cu VHC, comparativ cu alte grupuri etnice.
Împreună, aceste date sugerează că o terapie de 24 de săptămâni cu telaprevir poate fi suficientă pentru tratamentul pacienţilor naiv care atinge RVR. Aceste constatări sunt confirmate în scris Vertex ADVANCE Faza 3 de studiu clinic în tratamentul pacienţilor-naiv, axându-se pe 24 de săptămâni de tratament care consta în 8 sau 12 săptămâni de telaprevir în asociere cu IFN şi RBV. În Faza 3 de studiu, pacienţii naiv care ating RVR şi care sunt nedetectabil după 12 săptămâni vor beneficia de 24 săptămâni de tratament. Pacienţii care nu îndeplinesc criteriile de RVR, dar sunt nedetectabil în săptămâna 24 vor continua IFN şi RBV pentru o durată totală de 48 săptămâni. Această faza 3 este concepută pentru a maximiza numărul de pacienţi care pot obţine SVR în timp ce, pacienţii naiv pot să beneficieze de doar 24 de săptămâni de tratament.
Telaprevir - siguranţă şi tolerabilitate
Mai mult de 400 de pacienţi au primit telaprevir, din Faza 1 şi Faza 2, profilul efectelor adverse a fost, în general, constat pe perioada studiului. Telaprevir a fost evaluat în asociere cu Peginterferon alfa-2a şi ribavirină. În aceste studii controlate cu placebo, cele mai frecvente efecte adverse raportate, au fost efecte gastro-intestinale, probleme epidermice (erupţii cutanate, prurit,) şi anemie. Alte efecte adverse raportate au fost similare de tipul şi frecvenţa cu cele observate în prezent la tratamentul standard IFN şi RBV. Cel mai frecvent efect secundar advers care să conducă la întreruperea de telaprevir au fost erupţii cutanate la aproximativ 7 la sută din pacienţii din ambele grupe. Medicii au raportat că erupţiile cutanate, ca efect advers, au fost reversibile la întreruperea tratamentului, un plan de gestionare a fost pus în aplicare, ca parte ulterioare a studiului cu Telaprevir în faza 3 de studiu.
Faza 1 - Descriere
Faza 1 a fost o fază 2b, randomizată, double-blind şi placebo, în care au fost înscrişi şi trataţi 250 pacienţi cu genotipul 1 VHC, în 37 de studii clinice în SUA, vârsta medie a fost de 48.1 de ani, 63% au fost bărbaţi şi 77% albi. Pacienţii din Faza 1 primit 750mg de telaprevir (sau placebo) oral, la fiecare opt ore şi o dată pe săptămână 180ug injecţie de Peginterferon alfa-2a, precum şi un 1000 mg sau 1200 mg pe zi ribavirină, pe baza de greutate. Faza 1 a constat din patru grupe de tratament:
(1) 24 săptămâni telaprevir din care 12 săptămâni de telaprevir, în combinaţie cu peg-IFN şi RBV, urmată de o perioadă suplimentară de 12 săptămâni de peg-IFN şi RBV singure
(2) 48 de săptămâni telaprevir bazat pe grupul constând din 12 săptămâni de telaprevir în asociere cu peg-IFN şi RBV, urmată de o perioadă suplimentară de 36 săptămâni de peg-IFN şi RBV singure
(3) 12 săptămâni telaprevir din care 12 săptămâni de telaprevir în asociere cu peg-IFN şi RBV
(4) un grup de control compus din care 12 săptămâni de placebo, în asociere cu peg-IFN şi RBV, urmată de 36 săptămâni de peg-IFN şi RBV singure.
Faza 2 - Descriere
Faza 2 a fost o fază 2b, randomizată, double-blind, parţial, control placebo, proces în care înscrişi şi trataţi 323 de pacienţi cu genotipul 1 VHC, în 28 de studii clinice, în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Austria. Dintre pacienţii înscrişi în Faza 2, vârsta medie a fost de 44.3 ani, 59.4% au fost bărbaţi şi 94.1l% au fost albi. Pacienţii din Faza 2 au primit 750mg de telaprevir (sau placebo) oral, la fiecare opt ore, o dată pe săptămână 180 ug injecţie de Peginterferon alfa-2a, precum şi un 1000 mg sau 1200 mg pe zi, pe bază de greutate, ribavirină. Faza 2 a constat din patru grupe de tratament:
(1) 24 săptămâni telaprevir din care 12 săptămâni de telaprevir, în combinaţie cu peg-IFN şi RBV, urmată de o perioadă suplimentară de 12 săptămâni de peg-IFN şi RBV singure
(2) 12 săptămâni telaprevir din care 12 săptămâni de telaprevir în asociere cu peg-IFN şi RBV
(3) 12 săptămâni telaprevir din care 12 săptămâni de telaprevir în asociere cu peg-IFN (nu RBV )
(4) 12 săptămâni de placebo, în asociere cu peg-IFN şi RBV, urmată de 36 săptămâni de peg-IFN şi RBV singure.
Notă specială în ceea ce priveşte previziunile
Acest comunicat de presă conţine previziunile, inclusiv în ceea ce priveşte:
- datele din studiile clinice de fază 2b de telaprevir, potenţialul de a scurta durata tratamentului
- posibilitatea ca în cazul în care datele de la Faza 1 şi Faza 2 sunt confirmate în fază 3 de studii în care 24 săptămâni de tratament ar putea deveni o importantă opţiune de tratament pentru pacienţii cu hepatita C, datele de la Faza 1 şi Faza 2 fiind un potenţial semnificativ avans în tratamentul infecţiei cu VHC
- aşteptările companiei cu privire la depunerea unei cereri de aprobare a telaprevir în a doua jumătate a anului 2010
- tratamentul de 24 de săptămâni telaprevir poate fi suficient pentru tratarea pacienţilor naiv atinge un RVR
- Faza 3 de studiu este concepută pentru a maximiza numărul de pacienţi care pot obţine SVR, oferind unui număr mare de pacienţi beneficiul a 24 săptămâni de tratament .
În timp ce Compania consideră că previziunile din acest comunicat de presă, sunt corecte, există o serie de factori care ar putea provoca reale de efecte sau rezultate care să difere semnificativ de la cele indicate înainte.
Aceste riscuri şi incertitudini includ, printre altele, că rezultatele pentru fiecare dintre ei studiile clinice de telaprevir, inclusiv în cadrul studiilor clinice de fază 3 clinice, nu pot fi favorabile sau confirma rezultatele din Faza 2b, ca urmare Autorităţile de reglementare (NDA) pot solicita studii clinice suplimentare.
Adaosul de telaprevir la tratamentul standard VHC îmbunătăţeşte semnificativ ratele de răspuns viral susţinut în jumătate din timpul de tratament
Rata SVR în faza 2b de studii este de până la 69% cu 24 de săptămâni de tratament pe baza de telaprevir
Faza 3 - program în curs de desfăşurare pe mai mult de 2200 de pacienţi -
Cambridge, Masa - (BUSINESS WIRE) - 29 aprilie 2009 - Două studii clinice publicate în această săptămână de New England Journal of Medicine demonstrează că tratamentul cu inhibitorul de protează telaprevir (oral) doză în asociere cu pegylated -interferon (PEG-IFN) şi ribavirina (RBV), ca parte, 24 săptămâni de tratament a dus la o îmbunătăţire semnificativă a ratei de răspuns viral susţinut (SVR), considerat o cură de tratament a infecţiei virale, în tratamentulul pacienţilor naiv cu genotip 1 VHC , în comparaţie cu rata SVR pentru doză standard de terapie pentru 48 de săptămâni. Datele sunt de la două studii clinice fază 2b (mid-etapă) cu telaprevir cunoscut ca grupă de verificare 1şi grupă de verificare 2. În aceste studii, pacienţii care au primit tratament timp de 24 de săptămâni pe bază de telaprevir şi SVR realizat a fost de până la 69%, comparativ cu SVR realizat de până la 46% în cazul pacienţilor din faza de control care au primit IFN şi RBV standard pentru pe o durată de 48 săptămâni. Telaprevir este dezvoltată de Vertex Pharmaceuticals Incorporated (Nasdaq: VRTX) în colaborare cu Tibotec şi Mitsubishi Tanabe Pharma. Telaprevir se află în prezent în fază 3 (târziu etape) clinice de dezvoltare.
VHC este cea mai comună infecţie de sânge în SUA, de patru ori mai frecventă decât infecţia cu HIV şi este principala cauză de transplanturi de ficat şi cancer de ficat în SUA.
"Terapiile disponibile în prezent pentru pacienţii infectaţi cu VHC poate fi dificil de tolerat şi mai puţin de jumătate din pacienţii care încep tratamentul în regim de un an de zile atinge scopul final de a avea un nivel nedetectabil de virus în organism", a declarat John McHutchison. "În aceste studii clinice de fază 2, până la 69% dintre pacienţi, în 24 de săptămâni de tratament pe baza de telaprevir au avut virusul la niveluri nedetectabile după 24 de săptămâni şi chiar dacă telaprevir nu produce efecte secundare proprii, în plus faţă de tratamentul standard, ne permite să scurtăm durata tratamentului. Acest regim de 24 de săptămâni înseamnă jumătate din durata terapiei aprobate în prezent şi, în cazul în care urmează să fie confirmată acestă eficienţă şi Faza 3 studii, ar putea veni o zi când va fi o opţiune importantă pentru pacienţii cu hepatita C ".
"În faza 1 şi faza 2 de studii clinice, telaprevir îmbunătăţeşte semnificativ proporţia de pacienţi care s-au vindecat de boala lor şi, de asemenea, a scurtat durata terapiei de la 48 la 24 săptămâni pentru majoritatea pacienţilor naivi - un interesant şi o realizare potenţial semnificativă în tratamentul acestei boli ", a spus Robert Kauffman, MD, Ph.D., Senior Vice President of Clinical Dezvoltare pentru Vertex. Presupunând că vom finaliza cu succes acest program, ne aşteptăm să depunem o cerere de aprobare a telaprevir la SUA FDA în a doua jumătate a anului 2010."
Faza 1 şi Faza 2 Studiu - Rezultate
Principalul obiectiv semnificativ din Faza 1 şi Faza 2 studii clinice a fost proporţia de pacienţi care nu au mai avut virusul hepatitei C detectabil în sânge (plasmatice nedetectabile ARN VHC) la 24 săptămâni după încheierea tratamentului, de asemenea, cunoscut ca răspuns viral susţinut (SVR). Pacienţii care ating un SVR sunt consideraţi a fi vindecaţi de infecţie cu VHC.
Rezultatele finale de la Faza1 şi Faza 2 studii clinice au arătat că cele 24 de săptămâni de tratament, care a constat din 12 săptămâni de telaprevir doză în asociere cu IFN şi RBV, urmată de o perioadă suplimentară de 12 săptămâni de IFN şi RBV, a avut ca rezultat o îmbunătăţire semnificativă de SVR, o creştere a ratei de răspuns virusologic rapid (RVR, definit ca nivele nedetectabile de ARN VHC, până la sfârşitul a 4 săptămâni) şi a scăzut rata de recidivă virală (definite la pacienţii cu ARN VHC nedetectabil la sfârşitul anului tratament, dar niveluri virale detectabile în timpul perioadei post-tratament), în comparaţie cu SVR, RVR şi ratele de recidivă observate în cazul pacienţilor din grupele de control, care au primit RBV-IFN pentru 48 de săptămâni. Datele finale sunt prezentate în tabelul de mai jos:
Faza 1 & Faza 2 Rezultate SVR Rate RVR Rate Rata de recidiva *
Faza-1 24 de săptămâni cu Telaprevir 61% 81% 2%
Faza 1 (de control) 41% 11% 23%
Faza-2 24 de săptămâni cu Telaprevir 69% 69% 14%
Faza 2 (de control) 46% 13% 22%
* Rata de recidivă după 24 de săptămâni de tratament pe bază de telaprevir din Faza 1 reflectă numai acei pacienţi care au atins RVR şi au rămas nedetectabil timp de 20 de săptămâni. Pentru pacienţii din Faza 2 cu 24 de săptămâni de tratament pe baza de telaprevir care au atins RVR şi care au fost nedetectabil după 12 săptămâni rata de recidivă a fost de 7%.
Din sub-grupele de pacienţi afro-americani înscrişi în Faza 1, 44% au obţinut un SVR cu telaprevir, în timp ce numai 11% au obţinut un SVR în grupul de control. Ratele SVR la afro-americani sunt de obicei mai mici decât în alte grupuri etnice. De asemenea, sunt disproporţionat infectaţi cu VHC, comparativ cu alte grupuri etnice.
Împreună, aceste date sugerează că o terapie de 24 de săptămâni cu telaprevir poate fi suficientă pentru tratamentul pacienţilor naiv care atinge RVR. Aceste constatări sunt confirmate în scris Vertex ADVANCE Faza 3 de studiu clinic în tratamentul pacienţilor-naiv, axându-se pe 24 de săptămâni de tratament care consta în 8 sau 12 săptămâni de telaprevir în asociere cu IFN şi RBV. În Faza 3 de studiu, pacienţii naiv care ating RVR şi care sunt nedetectabil după 12 săptămâni vor beneficia de 24 săptămâni de tratament. Pacienţii care nu îndeplinesc criteriile de RVR, dar sunt nedetectabil în săptămâna 24 vor continua IFN şi RBV pentru o durată totală de 48 săptămâni. Această faza 3 este concepută pentru a maximiza numărul de pacienţi care pot obţine SVR în timp ce, pacienţii naiv pot să beneficieze de doar 24 de săptămâni de tratament.
Telaprevir - siguranţă şi tolerabilitate
Mai mult de 400 de pacienţi au primit telaprevir, din Faza 1 şi Faza 2, profilul efectelor adverse a fost, în general, constat pe perioada studiului. Telaprevir a fost evaluat în asociere cu Peginterferon alfa-2a şi ribavirină. În aceste studii controlate cu placebo, cele mai frecvente efecte adverse raportate, au fost efecte gastro-intestinale, probleme epidermice (erupţii cutanate, prurit,) şi anemie. Alte efecte adverse raportate au fost similare de tipul şi frecvenţa cu cele observate în prezent la tratamentul standard IFN şi RBV. Cel mai frecvent efect secundar advers care să conducă la întreruperea de telaprevir au fost erupţii cutanate la aproximativ 7 la sută din pacienţii din ambele grupe. Medicii au raportat că erupţiile cutanate, ca efect advers, au fost reversibile la întreruperea tratamentului, un plan de gestionare a fost pus în aplicare, ca parte ulterioare a studiului cu Telaprevir în faza 3 de studiu.
Faza 1 - Descriere
Faza 1 a fost o fază 2b, randomizată, double-blind şi placebo, în care au fost înscrişi şi trataţi 250 pacienţi cu genotipul 1 VHC, în 37 de studii clinice în SUA, vârsta medie a fost de 48.1 de ani, 63% au fost bărbaţi şi 77% albi. Pacienţii din Faza 1 primit 750mg de telaprevir (sau placebo) oral, la fiecare opt ore şi o dată pe săptămână 180ug injecţie de Peginterferon alfa-2a, precum şi un 1000 mg sau 1200 mg pe zi ribavirină, pe baza de greutate. Faza 1 a constat din patru grupe de tratament:
(1) 24 săptămâni telaprevir din care 12 săptămâni de telaprevir, în combinaţie cu peg-IFN şi RBV, urmată de o perioadă suplimentară de 12 săptămâni de peg-IFN şi RBV singure
(2) 48 de săptămâni telaprevir bazat pe grupul constând din 12 săptămâni de telaprevir în asociere cu peg-IFN şi RBV, urmată de o perioadă suplimentară de 36 săptămâni de peg-IFN şi RBV singure
(3) 12 săptămâni telaprevir din care 12 săptămâni de telaprevir în asociere cu peg-IFN şi RBV
(4) un grup de control compus din care 12 săptămâni de placebo, în asociere cu peg-IFN şi RBV, urmată de 36 săptămâni de peg-IFN şi RBV singure.
Faza 2 - Descriere
Faza 2 a fost o fază 2b, randomizată, double-blind, parţial, control placebo, proces în care înscrişi şi trataţi 323 de pacienţi cu genotipul 1 VHC, în 28 de studii clinice, în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Austria. Dintre pacienţii înscrişi în Faza 2, vârsta medie a fost de 44.3 ani, 59.4% au fost bărbaţi şi 94.1l% au fost albi. Pacienţii din Faza 2 au primit 750mg de telaprevir (sau placebo) oral, la fiecare opt ore, o dată pe săptămână 180 ug injecţie de Peginterferon alfa-2a, precum şi un 1000 mg sau 1200 mg pe zi, pe bază de greutate, ribavirină. Faza 2 a constat din patru grupe de tratament:
(1) 24 săptămâni telaprevir din care 12 săptămâni de telaprevir, în combinaţie cu peg-IFN şi RBV, urmată de o perioadă suplimentară de 12 săptămâni de peg-IFN şi RBV singure
(2) 12 săptămâni telaprevir din care 12 săptămâni de telaprevir în asociere cu peg-IFN şi RBV
(3) 12 săptămâni telaprevir din care 12 săptămâni de telaprevir în asociere cu peg-IFN (nu RBV )
(4) 12 săptămâni de placebo, în asociere cu peg-IFN şi RBV, urmată de 36 săptămâni de peg-IFN şi RBV singure.
Notă specială în ceea ce priveşte previziunile
Acest comunicat de presă conţine previziunile, inclusiv în ceea ce priveşte:
- datele din studiile clinice de fază 2b de telaprevir, potenţialul de a scurta durata tratamentului
- posibilitatea ca în cazul în care datele de la Faza 1 şi Faza 2 sunt confirmate în fază 3 de studii în care 24 săptămâni de tratament ar putea deveni o importantă opţiune de tratament pentru pacienţii cu hepatita C, datele de la Faza 1 şi Faza 2 fiind un potenţial semnificativ avans în tratamentul infecţiei cu VHC
- aşteptările companiei cu privire la depunerea unei cereri de aprobare a telaprevir în a doua jumătate a anului 2010
- tratamentul de 24 de săptămâni telaprevir poate fi suficient pentru tratarea pacienţilor naiv atinge un RVR
- Faza 3 de studiu este concepută pentru a maximiza numărul de pacienţi care pot obţine SVR, oferind unui număr mare de pacienţi beneficiul a 24 săptămâni de tratament .
În timp ce Compania consideră că previziunile din acest comunicat de presă, sunt corecte, există o serie de factori care ar putea provoca reale de efecte sau rezultate care să difere semnificativ de la cele indicate înainte.
Aceste riscuri şi incertitudini includ, printre altele, că rezultatele pentru fiecare dintre ei studiile clinice de telaprevir, inclusiv în cadrul studiilor clinice de fază 3 clinice, nu pot fi favorabile sau confirma rezultatele din Faza 2b, ca urmare Autorităţile de reglementare (NDA) pot solicita studii clinice suplimentare.
Ultima editare efectuata de catre Hepatita C forum in Dum Apr 30, 2017 12:11 am, editata de 3 ori
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV
Noul inhibitor de nucleotide polimeraza PSI-7851 atinge reducerea cu un 1 log a încărcăturii virale în 3 zile de studiu
Rapoarte pozitive preliminare cu PSI-7851 pentru tratamentul hepatitei C.
PSI-7851 realizează cu 1 log (10) reducerea ARN VHC după 3 zile de monoterapie. Fără discontinuităţi sau efecte adverse grave raportate. Pharmasset Inc. a raportat astăzi rezultatele preliminare de la studiile clinice de fază I ale PSI-7851 pentru tratamentul hepatitei C (VHC). PSI-7851 este o a doua generaţie a inhibitorilor de nucleotide de polimerază VHC. Pharmasset a iniţiat Faza 1 de studiu cu PSI-7851, în iunie 2009, fază ce presupune doze multiple crescătoare. Studiul s-a desfăşurat în două centre din SUA, blinded, randomizate, placebo, pe 30 de pacienţi infectaţi cronic cu VHC genotipul 1.
Obiectivul principal a fost acela de a evalua siguranţa, tolerabilitatea şi farmacocinetica PSI-7851, o dată pe zi, dozare pentru 3 zile. Obiectiv secundar a fost acela de a evalua activitatea antivirală prin măsurarea ARN VHC. Pacienţii au fost randomizaţi să primească fie PSI-7851 (8 pacienţi/grup) sau placebo (2 pacienţi/grup). Au fost evaluate trei doze pe grupurile de PSI-7851 (50mg/zi , 100mg/zi , 200mg/zi) .
Activitatea antivirală
PSI-7851 a demonstrat o potentă activitate antivirală cu o scădere medie de ARN VHC de -0.49 log (10) UI / ml, -0.61 log (10) UI / ml şi -1.01 log (10) UI / ml, la pacienţii care primesc 50mg/zi, 100mg/zi şi respective 200mg/zi. Rezultatele farmacocinetice şi de siguranţă au fost similare între subiecţii sănătoşi (în doză unică crescătoare) şi pacienţii infectaţi cu VHC (în mai multe doze crescătoare). PSI-7851 a fost în general bine tolerat în condiţii de siguranţă şi în toate grupurile, fără discontinuităţi. Nu au fost efecte adverse grave şi nici o doză nu a avut tendinţe de efecte adverse sau anomalii de laborator. "Suntem foarte încurajaţi de rezultatele preliminare privind eficacitatea şi siguranţa cu PSI-7851, a doua generaţie de nucleotide analogice", a spus Michelle Berrey, MD, Pharmasset director medical. "Datele de la aceste prime trei grupuri demonstrează că ne-am atins scopul nostru de identificare a unei nucleotide analogice, cu o bună eficacitate, poate fi administrat o dată pe zi, la o doză mică în mg. Având în vedere aceste caracteristici, precum şi beneficiile potenţiale ale nucleotidelor analogice faţă de acţiunea altor clase de medicamente antivirale VHC, vom continua să credem că PSI-7851 ar putea deveni o componentă cheie a oricărei viitoare combinaţie de tratament pentru VHC.
Examinarea in vitro a PSI-7851 nu a arătat activităţi mitocondriale sau de toxicitate celulară care pot fi asociate cu unele nucleotide analogice.
Pharmasset este o companie farmaceutică angajată de a descoperi, dezvolta şi comercializa medicamente pentru tratarea infecţiilor virale. Obiectivul primar al Pharmasset se concentrează pe dezvoltarea de terapii orale pentru tratamentul virusului hepatitei C (VHC) şi în al doilea rând, pe dezvoltarea de Racivir (R) pentru tratamentul cu virusul imunodeficienţei umane (HIV). Eforturile noastre se concentrează pe cercetarea şi dezvoltarea nucleotidelor analogice, o clasă de compuşi care acţionează ca substraturi alternative pentru polimeraza virală astfel inhibând replicarea virală.
În acest moment avem trei studii pe etape clinice cu candidaţi. RG7128, o nucleotidă analogică pentru infecţia cronică cu VHC, este într-un studiu clinic de fază 2b în asociere cu Pegasys plus Copegus şi este, de asemenea, în studii INFORM, prima serie de studii concepute pentru a evalua potenţialul de combinaţii de mici molecule fără Pegasys şi Copegus pentru a trata VHC. Aceste studii clinice sunt efectuate printr-o colaborare cu Roche. Alte studii ale noastre cu candidaţi sunt pentru nucleotidele analogice de generaţie următoare PSI-7851, fără parteneriat, recent a început Faza 1 de studiu clinic şi Racivir, pentru tratamentul HIV, care a finalizat un studiu clinic de fază 2.
Pegasys şi Copegus sunt mărci înregistrate ale Roche.
Sursa: aici
Rapoarte pozitive preliminare cu PSI-7851 pentru tratamentul hepatitei C.
PSI-7851 realizează cu 1 log (10) reducerea ARN VHC după 3 zile de monoterapie. Fără discontinuităţi sau efecte adverse grave raportate. Pharmasset Inc. a raportat astăzi rezultatele preliminare de la studiile clinice de fază I ale PSI-7851 pentru tratamentul hepatitei C (VHC). PSI-7851 este o a doua generaţie a inhibitorilor de nucleotide de polimerază VHC. Pharmasset a iniţiat Faza 1 de studiu cu PSI-7851, în iunie 2009, fază ce presupune doze multiple crescătoare. Studiul s-a desfăşurat în două centre din SUA, blinded, randomizate, placebo, pe 30 de pacienţi infectaţi cronic cu VHC genotipul 1.
Obiectivul principal a fost acela de a evalua siguranţa, tolerabilitatea şi farmacocinetica PSI-7851, o dată pe zi, dozare pentru 3 zile. Obiectiv secundar a fost acela de a evalua activitatea antivirală prin măsurarea ARN VHC. Pacienţii au fost randomizaţi să primească fie PSI-7851 (8 pacienţi/grup) sau placebo (2 pacienţi/grup). Au fost evaluate trei doze pe grupurile de PSI-7851 (50mg/zi , 100mg/zi , 200mg/zi) .
Activitatea antivirală
PSI-7851 a demonstrat o potentă activitate antivirală cu o scădere medie de ARN VHC de -0.49 log (10) UI / ml, -0.61 log (10) UI / ml şi -1.01 log (10) UI / ml, la pacienţii care primesc 50mg/zi, 100mg/zi şi respective 200mg/zi. Rezultatele farmacocinetice şi de siguranţă au fost similare între subiecţii sănătoşi (în doză unică crescătoare) şi pacienţii infectaţi cu VHC (în mai multe doze crescătoare). PSI-7851 a fost în general bine tolerat în condiţii de siguranţă şi în toate grupurile, fără discontinuităţi. Nu au fost efecte adverse grave şi nici o doză nu a avut tendinţe de efecte adverse sau anomalii de laborator. "Suntem foarte încurajaţi de rezultatele preliminare privind eficacitatea şi siguranţa cu PSI-7851, a doua generaţie de nucleotide analogice", a spus Michelle Berrey, MD, Pharmasset director medical. "Datele de la aceste prime trei grupuri demonstrează că ne-am atins scopul nostru de identificare a unei nucleotide analogice, cu o bună eficacitate, poate fi administrat o dată pe zi, la o doză mică în mg. Având în vedere aceste caracteristici, precum şi beneficiile potenţiale ale nucleotidelor analogice faţă de acţiunea altor clase de medicamente antivirale VHC, vom continua să credem că PSI-7851 ar putea deveni o componentă cheie a oricărei viitoare combinaţie de tratament pentru VHC.
Examinarea in vitro a PSI-7851 nu a arătat activităţi mitocondriale sau de toxicitate celulară care pot fi asociate cu unele nucleotide analogice.
Pharmasset este o companie farmaceutică angajată de a descoperi, dezvolta şi comercializa medicamente pentru tratarea infecţiilor virale. Obiectivul primar al Pharmasset se concentrează pe dezvoltarea de terapii orale pentru tratamentul virusului hepatitei C (VHC) şi în al doilea rând, pe dezvoltarea de Racivir (R) pentru tratamentul cu virusul imunodeficienţei umane (HIV). Eforturile noastre se concentrează pe cercetarea şi dezvoltarea nucleotidelor analogice, o clasă de compuşi care acţionează ca substraturi alternative pentru polimeraza virală astfel inhibând replicarea virală.
În acest moment avem trei studii pe etape clinice cu candidaţi. RG7128, o nucleotidă analogică pentru infecţia cronică cu VHC, este într-un studiu clinic de fază 2b în asociere cu Pegasys plus Copegus şi este, de asemenea, în studii INFORM, prima serie de studii concepute pentru a evalua potenţialul de combinaţii de mici molecule fără Pegasys şi Copegus pentru a trata VHC. Aceste studii clinice sunt efectuate printr-o colaborare cu Roche. Alte studii ale noastre cu candidaţi sunt pentru nucleotidele analogice de generaţie următoare PSI-7851, fără parteneriat, recent a început Faza 1 de studiu clinic şi Racivir, pentru tratamentul HIV, care a finalizat un studiu clinic de fază 2.
Pegasys şi Copegus sunt mărci înregistrate ale Roche.
Sursa: aici
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Faza a II-a de studiu ANA598 în asociere cu interferon-alfa şi ribavirina în VHC
Anadys Pharmaceuticals primeşte aprobarea FDA - faza a II-a de studiu ANA598 în asociere cu interferon-alfa şi ribavirina în VHC
ANA598 doză de 12 săptămâni în triplă combinaţie de medicamente, ANA598, este un produs al companiei şi s-a confruntat cu probleme de siguranţă ale produsului, la începutul acestui an, după ce trei pacienţi au dezvoltat o erupţie cutanată- informează reuters SAN DIEGO, July 30, 2009.
În faza a II de studiu, genotipul 1 pacienţii-naiv vor primi ANA598 sau placebo în asociere cu Pegasys (peginterferon alfa-2a) şi Copegus (ribavirina, USP) - doze standard actuale de tratament - timp de 12 săptămâni, la nivelurile de doză de 200 de mg sau 400 mg de două ori pe zi, echivalent la 800 mg pe zi. Pacienţii care ating niveluri nedetectabile de virus la săptămâna 4 şi 12 vor fi randomizaţi pentru a opri tratamentul la săptămâna 24 sau 48. Principalul obiectiv al studiului este de proporţia de pacienţi cu virusul nedetectabil în săptămâna 12 (definit ca fiind complet răspuns virusologic imediat, sau cEVR). Alte obiective includ siguranţa şi tolerabilitatea, precum şi proporţia de pacienţi cu virus nedetectabil după 4 săptămâni (definit ca răspuns virusologic rapid sau RVR), săptămânile 24 şi 48 şi 24 săptămâni după oprirea întregului tratament (definit ca răspuns virusologic susţinut sau SVR). 90 de pacienţi sunt planificaţi pentru a fi înscrişi în acest studiu - 30 pacienţi care primesc ANA598 şi cincisprezece cărora li se administrează doză placebo la fiecare nivel. Anadys se aşteaptă să beneficieze de 28 de zile de siguranţă şi de reacţie (RVR) la 200 mg doză de nivel până la sfârşitul anului şi suplimentare cu privire la tratamentul de siguranţă şi de răspuns de la ambele grupuri în primele două trimestre din anul 2010. "ANA598 a demonstrat activitate antivirală şi o bună tolerabilitate ca un singur agent în faza I, precum şi sinergia proprietăţilor preclinice atunci când este utilizat în tratamente combinate", a spus Steve Worland, dr., preşedinte şi CEO al Anadys. "Suntem acum în poziţia de a demonstra valoarea ANA598 atunci când este utilizat în asociere, într-un studiu de fază II, pentru tratarea hepatitei C. Acest proces include mai multe caracteristici concepute pentru a îmbunătăţi în continuare poziţia competitivă a ANA598, inclunzând 12 săptămâni de triplă combinaţie de tratament şi randomizare, explorând în general scurtarea duratei de terapie VHC în combinaţie cu ANA598".
ANA598 este un inhibitor non-nucleotidă de polimerază al VHC. Într-un studiu, în monoterapie, genotipul 1 pacienţi-naiv, tratamentul cu ANA598 timp de trei zile a dus în medie la scăderea încărcăturii virale variind de la 2.4 la 2.9 log (10) în trei doze separate/ grupuri. Nici un pacient, indiferent de nivelul de doză, nu a demonstrat destindere virală în timp ce lua ANA598 şi nu au existat efecte adverse grave.
Anadys a prezentat date, in vitro, care susţin utilizarea ANA598 în asociere cu interferon-alfa, precum şi cu directă antivirală, în prezent în dezvoltare. În special, a arătat că ANA598 este sinergitic in vitro cu interferon-alfa, care este cel mai reprezentantiv inhibitor de protează şi polimerază VHC.
Mai mult, îşi păstrează pe deplin in vitro activitatea împotriva mutaţiilor care conferă rezistenţă la inhibitori de protează, inhibitori nucleotidici de polimerază şi inhibitori non-nucleotidici de polimerază de acest gen. ANA598 a primit “cale liberă” de la FDA pentru tratamentul hepatitei cronice C.
Anadys Pharmaceuticals, Inc biopharmaceutical, este o companie dedicată îmbunătăţirii îngrijirii pacientului prin dezvoltarea de noi medicamente pentru tratamentul hepatitei C. Compania consideră că hepatita C reprezintă o mare nevoie de descoperiri medicale în care îmbunătăţiri semnificative în tratarea hepatitei poate fi atins cu introducerea de noi medicamente.
Compania are în curs de dezvoltare ANA598, un inhibitor non-nucleotidic de polimerază pentru tratamentul hepatitei C. Compania a investigat de asemenea, potenţialul lui ANA773, oral, moleculă mică inducător de interferoni endogeni care acţionează prin intermediul receptorilor T7 sau TLR7, cale de urmat în hepatita C.
sursa: aici
ANA598 doză de 12 săptămâni în triplă combinaţie de medicamente, ANA598, este un produs al companiei şi s-a confruntat cu probleme de siguranţă ale produsului, la începutul acestui an, după ce trei pacienţi au dezvoltat o erupţie cutanată- informează reuters SAN DIEGO, July 30, 2009.
În faza a II de studiu, genotipul 1 pacienţii-naiv vor primi ANA598 sau placebo în asociere cu Pegasys (peginterferon alfa-2a) şi Copegus (ribavirina, USP) - doze standard actuale de tratament - timp de 12 săptămâni, la nivelurile de doză de 200 de mg sau 400 mg de două ori pe zi, echivalent la 800 mg pe zi. Pacienţii care ating niveluri nedetectabile de virus la săptămâna 4 şi 12 vor fi randomizaţi pentru a opri tratamentul la săptămâna 24 sau 48. Principalul obiectiv al studiului este de proporţia de pacienţi cu virusul nedetectabil în săptămâna 12 (definit ca fiind complet răspuns virusologic imediat, sau cEVR). Alte obiective includ siguranţa şi tolerabilitatea, precum şi proporţia de pacienţi cu virus nedetectabil după 4 săptămâni (definit ca răspuns virusologic rapid sau RVR), săptămânile 24 şi 48 şi 24 săptămâni după oprirea întregului tratament (definit ca răspuns virusologic susţinut sau SVR). 90 de pacienţi sunt planificaţi pentru a fi înscrişi în acest studiu - 30 pacienţi care primesc ANA598 şi cincisprezece cărora li se administrează doză placebo la fiecare nivel. Anadys se aşteaptă să beneficieze de 28 de zile de siguranţă şi de reacţie (RVR) la 200 mg doză de nivel până la sfârşitul anului şi suplimentare cu privire la tratamentul de siguranţă şi de răspuns de la ambele grupuri în primele două trimestre din anul 2010. "ANA598 a demonstrat activitate antivirală şi o bună tolerabilitate ca un singur agent în faza I, precum şi sinergia proprietăţilor preclinice atunci când este utilizat în tratamente combinate", a spus Steve Worland, dr., preşedinte şi CEO al Anadys. "Suntem acum în poziţia de a demonstra valoarea ANA598 atunci când este utilizat în asociere, într-un studiu de fază II, pentru tratarea hepatitei C. Acest proces include mai multe caracteristici concepute pentru a îmbunătăţi în continuare poziţia competitivă a ANA598, inclunzând 12 săptămâni de triplă combinaţie de tratament şi randomizare, explorând în general scurtarea duratei de terapie VHC în combinaţie cu ANA598".
ANA598 este un inhibitor non-nucleotidă de polimerază al VHC. Într-un studiu, în monoterapie, genotipul 1 pacienţi-naiv, tratamentul cu ANA598 timp de trei zile a dus în medie la scăderea încărcăturii virale variind de la 2.4 la 2.9 log (10) în trei doze separate/ grupuri. Nici un pacient, indiferent de nivelul de doză, nu a demonstrat destindere virală în timp ce lua ANA598 şi nu au existat efecte adverse grave.
Anadys a prezentat date, in vitro, care susţin utilizarea ANA598 în asociere cu interferon-alfa, precum şi cu directă antivirală, în prezent în dezvoltare. În special, a arătat că ANA598 este sinergitic in vitro cu interferon-alfa, care este cel mai reprezentantiv inhibitor de protează şi polimerază VHC.
Mai mult, îşi păstrează pe deplin in vitro activitatea împotriva mutaţiilor care conferă rezistenţă la inhibitori de protează, inhibitori nucleotidici de polimerază şi inhibitori non-nucleotidici de polimerază de acest gen. ANA598 a primit “cale liberă” de la FDA pentru tratamentul hepatitei cronice C.
Anadys Pharmaceuticals, Inc biopharmaceutical, este o companie dedicată îmbunătăţirii îngrijirii pacientului prin dezvoltarea de noi medicamente pentru tratamentul hepatitei C. Compania consideră că hepatita C reprezintă o mare nevoie de descoperiri medicale în care îmbunătăţiri semnificative în tratarea hepatitei poate fi atins cu introducerea de noi medicamente.
Compania are în curs de dezvoltare ANA598, un inhibitor non-nucleotidic de polimerază pentru tratamentul hepatitei C. Compania a investigat de asemenea, potenţialul lui ANA773, oral, moleculă mică inducător de interferoni endogeni care acţionează prin intermediul receptorilor T7 sau TLR7, cale de urmat în hepatita C.
sursa: aici
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Tratament miracol pentru hepatita-c
Cercetatorii de la Universitatea de medicina din Virginia (SUA) au pus la punct un tratament impotriva hepatitei C care poate fi considerat revolutionar. In timp, aceasta boala distruge ficatul bolnavilor, ultima solutie fiind transplantul.
Savantii au creat o asociere a doua medicamente (a caror denumire nu a fost data publicitatii) care vindeca definitiv boala in doar sase luni. Testele pe o mie de pacienti arata ca nici dupa sapte ani virusul nu mai apare in organism.
Sursa : http://stiri.rol.ro/content/view/53147/4/ Ziarul
Savantii au creat o asociere a doua medicamente (a caror denumire nu a fost data publicitatii) care vindeca definitiv boala in doar sase luni. Testele pe o mie de pacienti arata ca nici dupa sapte ani virusul nu mai apare in organism.
Sursa : http://stiri.rol.ro/content/view/53147/4/ Ziarul
Cristian- Am obtinut SVR-ul.
- Numarul mesajelor : 823
Data de inscriere : 20/08/2009
ANA773 demonstrează un răspuns antiviral semnificativ
ANA773 demonstrează un răspuns antiviral semnificativ
Anadys Pharmaceuticals, Inc (Nasdaq: ANDS) a publicat datele studiului clinic de fază I pentru ANA773 al companiei . La pacienţii care au primit 2000 mg ANA773 o dată la două zile, timp de 10 zile, în medie (+ /-SEM) maximul scăderii încărcăturii virale a fost de 1,3 (+ / -0,4) log10, comparativ cu o medie de 0,3 (+ / -0.1 ) log10 la pacienţii care au primit placebo. 5 din cei 8 de pacienţi care au primit 2000 mg ANA773 au prezentat o scădere mai mare de 1 log, în timp ce nici unul din cei 8 pacienţi care au primit placebo nu au prezentat o scădere de mai mare de 1 log . Media la sfârşit de tratament a fost de 0,6 log10 scădere la pacienţii care au primit 2000 mg ANA773, comparativ cu 0.1 log10 la pacienţii care au primit placebo. ANA773 a fost bine tolerat de către pacienţi şi nu s-au raportat efecte adverse grave.
"ANA773 a demonstrat, în scurt timp, un răspuns antiviral semnificativ comparabil cu interferonul ca un agent singur" a comentat Steve Worland, Ph.D., preşedinte Anadys şi director general. "Dat fiind că administrarea este pe cale orală şi tolerabilitatea este favorabilă până în prezent, noi credem că ANA773 poate deveni un potenţial înlocuitor al injectabilului interferon din terapia HCV. Intenţionăm să găsim oportunităţi de parteneriat pentru a continua dezvoltarea produsului ANA773, cu obiectivul de a crea şi toate combinaţiile de tratamente orale pentru tratarea hepatitei C."
sursa: aici
Anadys Pharmaceuticals, Inc (Nasdaq: ANDS) a publicat datele studiului clinic de fază I pentru ANA773 al companiei . La pacienţii care au primit 2000 mg ANA773 o dată la două zile, timp de 10 zile, în medie (+ /-SEM) maximul scăderii încărcăturii virale a fost de 1,3 (+ / -0,4) log10, comparativ cu o medie de 0,3 (+ / -0.1 ) log10 la pacienţii care au primit placebo. 5 din cei 8 de pacienţi care au primit 2000 mg ANA773 au prezentat o scădere mai mare de 1 log, în timp ce nici unul din cei 8 pacienţi care au primit placebo nu au prezentat o scădere de mai mare de 1 log . Media la sfârşit de tratament a fost de 0,6 log10 scădere la pacienţii care au primit 2000 mg ANA773, comparativ cu 0.1 log10 la pacienţii care au primit placebo. ANA773 a fost bine tolerat de către pacienţi şi nu s-au raportat efecte adverse grave.
"ANA773 a demonstrat, în scurt timp, un răspuns antiviral semnificativ comparabil cu interferonul ca un agent singur" a comentat Steve Worland, Ph.D., preşedinte Anadys şi director general. "Dat fiind că administrarea este pe cale orală şi tolerabilitatea este favorabilă până în prezent, noi credem că ANA773 poate deveni un potenţial înlocuitor al injectabilului interferon din terapia HCV. Intenţionăm să găsim oportunităţi de parteneriat pentru a continua dezvoltarea produsului ANA773, cu obiectivul de a crea şi toate combinaţiile de tratamente orale pentru tratarea hepatitei C."
sursa: aici
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Noi sperante de tratament, a hepatitei virale C
Stire medicala 27 Martie 2008
Un nou medicament antiviral, aduce noi sperante in tratarea mai multor boli, de la afectiuni cardiace pana la cancer.
Medicamentul ataca o clasa de molecule descoperite recent, numite MicroARN (miARN). Studii efectuate pe maimute, au aratat ca aceasta terapie este eficienta si sigura.
Cu toate ca a fost descoperit acum 15 ani (la o specie de viermi rotunzi), abia acum s-a dovedit ca miARN este implicat in exprimarea, a cateva mii de gene umane.
Un studiu desfasurat pe o populatie de maimute africane, a demonstrat eficienta medicamentului, impotriva miARN. Foarte important, este faptul ca folosirea medicamentului nu a avut efecte secundare, pentru populatia de maimute. Teste de sange, hepatice si renale nu au aratat nici o modificare patologica.
Cu toate ca in cazul maimutelor, medicamentul a fost utilizat experimental, pentru scaderea colesterolului, in cazul oamenilor se doreste, pentru inceput testarea lui in tratamentul hepatitei C.
Intai este nevoie ca medicamentul sa fie testat pe voluntari sanatosi, apoi pe oameni infectati cu virusul hepatic C.
Daca nu apar efecte secundare si medicamentul isi dovedeste eficienta in tratarea hepatitei C, se estimeaza ca in 5 ani v-a fi gasit in farmacii.
Sursa : http://www.sfatulmedicului.ro/Hepatite-virale/noi-sperante-de-tratament-a-hepatitei-virale-c_2122
Un nou medicament antiviral, aduce noi sperante in tratarea mai multor boli, de la afectiuni cardiace pana la cancer.
Medicamentul ataca o clasa de molecule descoperite recent, numite MicroARN (miARN). Studii efectuate pe maimute, au aratat ca aceasta terapie este eficienta si sigura.
Cu toate ca a fost descoperit acum 15 ani (la o specie de viermi rotunzi), abia acum s-a dovedit ca miARN este implicat in exprimarea, a cateva mii de gene umane.
Un studiu desfasurat pe o populatie de maimute africane, a demonstrat eficienta medicamentului, impotriva miARN. Foarte important, este faptul ca folosirea medicamentului nu a avut efecte secundare, pentru populatia de maimute. Teste de sange, hepatice si renale nu au aratat nici o modificare patologica.
Cu toate ca in cazul maimutelor, medicamentul a fost utilizat experimental, pentru scaderea colesterolului, in cazul oamenilor se doreste, pentru inceput testarea lui in tratamentul hepatitei C.
Intai este nevoie ca medicamentul sa fie testat pe voluntari sanatosi, apoi pe oameni infectati cu virusul hepatic C.
Daca nu apar efecte secundare si medicamentul isi dovedeste eficienta in tratarea hepatitei C, se estimeaza ca in 5 ani v-a fi gasit in farmacii.
Sursa : http://www.sfatulmedicului.ro/Hepatite-virale/noi-sperante-de-tratament-a-hepatitei-virale-c_2122
Cristian- Am obtinut SVR-ul.
- Numarul mesajelor : 823
Data de inscriere : 20/08/2009
Proteina impotriva hepatitei C
Miercuri, 02 Aprilie 2008
Cercetatorii francezi au identificat o proteina care blocheaza virusul hepatitei C, acesta fiind un pas inainte in dezvoltarea unor noi tratamente
care sa vizeze impiedicarea patrunderii virusului in celulele ficatului, potrivit unui studiu publicat in PLoS ONE si preluat de AFP.
Cercetatorii de la Institutul de biologie din Lille (CNRS/Universitatile Lille 1 si 2/ Institutul Pasteur din Lille), in colaborare cu cercetatorii de la Inserm si cu cei de la un laborator american din cadrul Universitatii Stanford, au descoperit o proteina capabila sa blocheze virusul hepatitei C intr-o etapa incipienta a ciclului infectios.
Potrivit cercetatorilor, studiul "sugereaza posibilitatea unor noi perspective in dezvoltarea terapiilor ce vizeaza blocarea virusului inainte ca acesta sa patrunda in celule".
La nivel mondial, aproximativ 130 de milioane de persoane sunt purtatoare ale virusului hepatitei C, impotriva caruia nu exista vaccin preventiv.
Hepatita C este o inflamatie a ficatului, iar virusul responsabil care circula prin sange se transmite prin contact direct, mai ales prin relatii sexuale si seringile utilizate in comun de dependentii de droguri. Hepatita C poate, de asemenea, sa evolueze in cancer la ficat sau ciroza.
Infectia cu acest virus este cel mai adesea cronica - 60 - 80% dintre cazuri. Tratamentele actuale au o eficacitate limitata (40% rata de esec) si prezinta efecte secundare semnificative. Din acest motiv este importanta descoperirea unor noi molecule antivirale.
Printre celebritatile care nu au fost scutite de acest "virus tacut" se numara Pamela Anderson, Naomi Judd, Larry Hagman si Steven Tyler, solistul celebrei trupe rock Aerosmith.
Virusul utilizeaza cel putin trei receptori (printre care si CD81) pentru a intra in celulele ficatului si a le infecta.
Cercetatorii au identificat molecula EWI-2wint studiind aceste proteine asociate receptorului CD81. Molecula impiedica virusul sa recunoasca receptorul CD81, de care se serveste pentru a intra in celulele hepatice.
Prezenta acestei molecule in alte tipuri de celule explica de ce acestea nu sunt infectate de virusul hepatitei C, spun cercetatorii.
Studiul a fost sprijinit de Agentia nationala franceza de cercetare a maladiei SIDA si hepatitelor (ANRS).
sursa: mediafax.ro
http://www.stilfeminin.ro/sanatate/Proteina-impotriva-hepatitei-C.html
Cercetatorii francezi au identificat o proteina care blocheaza virusul hepatitei C, acesta fiind un pas inainte in dezvoltarea unor noi tratamente
care sa vizeze impiedicarea patrunderii virusului in celulele ficatului, potrivit unui studiu publicat in PLoS ONE si preluat de AFP.
Cercetatorii de la Institutul de biologie din Lille (CNRS/Universitatile Lille 1 si 2/ Institutul Pasteur din Lille), in colaborare cu cercetatorii de la Inserm si cu cei de la un laborator american din cadrul Universitatii Stanford, au descoperit o proteina capabila sa blocheze virusul hepatitei C intr-o etapa incipienta a ciclului infectios.
Potrivit cercetatorilor, studiul "sugereaza posibilitatea unor noi perspective in dezvoltarea terapiilor ce vizeaza blocarea virusului inainte ca acesta sa patrunda in celule".
La nivel mondial, aproximativ 130 de milioane de persoane sunt purtatoare ale virusului hepatitei C, impotriva caruia nu exista vaccin preventiv.
Hepatita C este o inflamatie a ficatului, iar virusul responsabil care circula prin sange se transmite prin contact direct, mai ales prin relatii sexuale si seringile utilizate in comun de dependentii de droguri. Hepatita C poate, de asemenea, sa evolueze in cancer la ficat sau ciroza.
Infectia cu acest virus este cel mai adesea cronica - 60 - 80% dintre cazuri. Tratamentele actuale au o eficacitate limitata (40% rata de esec) si prezinta efecte secundare semnificative. Din acest motiv este importanta descoperirea unor noi molecule antivirale.
Printre celebritatile care nu au fost scutite de acest "virus tacut" se numara Pamela Anderson, Naomi Judd, Larry Hagman si Steven Tyler, solistul celebrei trupe rock Aerosmith.
Virusul utilizeaza cel putin trei receptori (printre care si CD81) pentru a intra in celulele ficatului si a le infecta.
Cercetatorii au identificat molecula EWI-2wint studiind aceste proteine asociate receptorului CD81. Molecula impiedica virusul sa recunoasca receptorul CD81, de care se serveste pentru a intra in celulele hepatice.
Prezenta acestei molecule in alte tipuri de celule explica de ce acestea nu sunt infectate de virusul hepatitei C, spun cercetatorii.
Studiul a fost sprijinit de Agentia nationala franceza de cercetare a maladiei SIDA si hepatitelor (ANRS).
sursa: mediafax.ro
http://www.stilfeminin.ro/sanatate/Proteina-impotriva-hepatitei-C.html
Cristian- Am obtinut SVR-ul.
- Numarul mesajelor : 823
Data de inscriere : 20/08/2009
Pharmasset nominalizează PSI-938, ca un nou inhibitor analogic nucleotidic de Hepatita C
IND anticipează depunerea documentaţiei necesare de regelementare în primul semestru 2010
Princeton, NJ, 7 iulie 2009 / Pharmasset, Inc (Nasdaq: VRUS) a anunţat astăzi nominalizarea PSI-352938 ( "PSI-938"), un prim candidat din două serii de purină analogs (nu pot să traduc expresia şi nici google nu ştie) pentru tratamentul cronic cu virusul hepatitic C (VHC). PSI-938 face parte din inhibitorii de polimerază nucleotidele analogice, care este în stadiu avansat de studii de Investigational New Drug (IND) în colaborare cu FDA.
"PSI-938 este deosebit de interesant pentru noi, diferă de pirimidine analogice, R7128 şi PSI-7851, deoarece acesta are un profil complementar de rezistenţă şi este metabolizat printr-o altă cale de phosphorylation," a declarat Michael Otto, doctor, director ştiinţific al Pharmasset. "Aceste diferenţe se pot dovedi a fi deosebit de importante în cercetarea clinică a combinaţiilor de nucleotide pe viitor."
Purinele nucleotide analogice au mai multe beneficii decât pirimidinele nucleotide analogice, R7128 şi PSI-7851, au demonstrat în testele in vitro, pe mai multe genotipuri, o mai mare barieră de rezistenţă decât altele precum şi potenţialul de a fi combinat cu alte antivirale acţionează direct asupra VHC. Având în vedere aceste caracteristici, purina şi pirimidina analogice au potenţialul de a fi combinate ca parte a unui viitor tratament.
sursa: aici
Princeton, NJ, 7 iulie 2009 / Pharmasset, Inc (Nasdaq: VRUS) a anunţat astăzi nominalizarea PSI-352938 ( "PSI-938"), un prim candidat din două serii de purină analogs (nu pot să traduc expresia şi nici google nu ştie) pentru tratamentul cronic cu virusul hepatitic C (VHC). PSI-938 face parte din inhibitorii de polimerază nucleotidele analogice, care este în stadiu avansat de studii de Investigational New Drug (IND) în colaborare cu FDA.
"PSI-938 este deosebit de interesant pentru noi, diferă de pirimidine analogice, R7128 şi PSI-7851, deoarece acesta are un profil complementar de rezistenţă şi este metabolizat printr-o altă cale de phosphorylation," a declarat Michael Otto, doctor, director ştiinţific al Pharmasset. "Aceste diferenţe se pot dovedi a fi deosebit de importante în cercetarea clinică a combinaţiilor de nucleotide pe viitor."
Purinele nucleotide analogice au mai multe beneficii decât pirimidinele nucleotide analogice, R7128 şi PSI-7851, au demonstrat în testele in vitro, pe mai multe genotipuri, o mai mare barieră de rezistenţă decât altele precum şi potenţialul de a fi combinat cu alte antivirale acţionează direct asupra VHC. Având în vedere aceste caracteristici, purina şi pirimidina analogice au potenţialul de a fi combinate ca parte a unui viitor tratament.
sursa: aici
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Hepatita C: ce trebuie sa stim despre depistarea si tratamentul bolii
Data publicarii: 27/05/2009
Boala poate evolua multi ani fara simptome, fiind descoperita cel mai adesea intimplator. Medicii atentioneaza ca depistarea anticorpilor totali pentru Hepatita C nu inseamna neaparat si existenta bolii.
Dr. Carmen Manciuc, director medical, Spitalul de Boli Infectioase "Sf. Parascheva" Iasi: "Hepatita virala C este o problema de sanatate nationala si mondiala, numarul de cazuri fiind de ordinul milioanelor. Particularitatea acestei infectii este faptul ca in faza acuta trece aproape neobservata. Bolnavul poate trai mult timp intr-o stare de bine relaqtiv fara sa stie ca este infectat cu Hepatita C.
Acest virus se transmite prin instrumente chirurgicale care nu sint complet sterile sau prin transfuzii de singe. Oricit de bine ar fi singele controlat, exista o marja minima de nesiguranta si uneori unitati de singe pot scapa ele fiind contaminate de virusul Hepatitei C. Dupa administrarea de singe dupa un interval optim de timp daca se dezvolta un icter sau o hepatita acuta virala obiectivata prin cresterea transaminazelor, sintem in masura de a pune in legatura cele doua evenimente.
Altfel, Hepatita C este cel mai adesea descoperita intimplator. Asta, daca medicul are intuitia de a face diagnosticul diferential a unui sindrom astemic sau a unor tulburari digestive minore cu o hepatita cronica cu virus C. Pentru ca boala are o evolutie clinica ondulata: exista perioade de remesiune mari - perioade lungi in care pacientul are o stare generala relativa de bine, perioada in care probele hepatice sint normale; abia in perioadele de pusee, de reactivitate a bolii poate exista o crestere a transaminazelor. Dar si atunci aceasta crestere nu este foartre mare: de trei, patru sau maxim cinci ori valoarea normala. Insa, mare atentie: in cazul in care se intilnesc valori mari ale transaminazelor la care se adauga astenia anormala ( stare de oboseala si apatie fara o cauza evidenta), atunci un medic avizat se poate gindi la posibilitatea existentei infectiei cu virusul Hepattitei C.
Un medic avizat care lucreaza frecvent cu astfel de bolnavi se poate gindi sa dozeze anticorpii de tip IGG, anticoprii totali pentru virusul Hepatitei C. Daca acestia sint prezenti, asta inseamna ca pacientrul in decursul existentei sale a venit in contact cu virusul Hepatitei C, dar nu inseamna neaparat ca are si boala. Pentru a se stabili daca bolnavul are sau nu virusul Hepatitei C trebuie facuta viremia.
De ce este importanta punctia hepatica
Daca au fos depistati acesti anticorpi, urmeaza cel de-al doliea pas, efectuarea viremiei pentru a se constata daca pacientul s-a „debarasat" de virus. Daca viremia este detectabila - este peste 600 - minima detectabila pentru laboratorul nostru recunoscuta de casa de sanatate - atunci pacientul este eligibil pentru a intra in Programul national de Tratatament pentru ca are virusul Hepatitei C care duce in timp la distrugerea celulei hepatice si la aparitia hepatitei cronice. Imdeiat ce a fost depistata viremia, trebuie efectuata sI punctia hepatica.
Foarte multi pacienti se tem de aceasta investigatie si intreaba daca e absolut necesar sa o faca. Vreau sa subliniez importanta acesteia. Punctia hepatica trebuie facuta obligatoriu ca sa aflam exact cit de afectata este celula hepatica si cit rau a facut virusul. In plus, punctia hepatica nu este nici periculoasa si nici dureroasa. Sint studii in strainatate care urmaresc pacientul prin punctii hepatice repetate.
Nu este nici un pericol: punctia se face sub anestezie, este mai simpla decit o extractie dentara; nu doare iar pacientul nu ramine cu sechele; si ajuta si oarte mult in stabilirea gradului de afectare a celulei hepatice. Viremia, punctia hepatica si alte analize cum ar fi transaminazele, hemoleucograma, etc - permit urmarirea pacientului pe o perioada de doua trei-luni. Astfel se poate face o evaluare corecta a starii bolnavului.
Perioada minima de asteptare pentru aprobarea tratamentului este de 6 luni
Dupa aceasta evaluare se face un dosar eligibil care sa corespunda normelor impuse de comisa nationala ce aproba tratamentul necesar. Vestea buna este ca exista terapie impotriva virusului C.
Terapia antivirala specifica cu intereferon care se administreaza o data pe saptamina. Aceasta formula creste complianta la la tratament. La care se adauga terapia antivirala cu Ribavirina, tablete care se iau in fiecare zi. Tratamentul este gratuit, dar pacientul trebuie sa astepte aprobarea dosarului de catre comisia nationala. Perioada minima de asteptare este de sase luni, priroritate avind dosarele mai vechi.
Terapia este foarte scumpa, dar este gratuita cu conditia ca pacientul sa aiba rabdare sa i se aprobe dosarul. Nefiind vorba de urgente, oamenii trebuie sa inteleaga ca vor primi tratamentul dar ca acesta se acorda in functie de fondurile disponibile si vechimea dosarului.
Cit dureaza tratamentul
Din momentul in care se aproba dosarul se incepe tratamentul cu Interferon pe o perioada de 12 saptamini. Dupa a 12-a administrare de Interferon, se face din nou viremia. Daca aceasta este nedectabila, inseamna ca pacientul este responder ( raspunde bine la tratament ). Si poate continua schema cu Interferon si Ribavirina. Acest tratament continua pina la 12 luni.
Practic este un tratament de consolidare a terapiei. Daca pacientul a raspuns dupa 12 saptamini de tratament, restul etapei pina la 12 luni consilideaza terapia. Asta inseamna ca virusul este nedectabil, iar predictia privind evolutia buna a bolnavului este pentru o perioada lunga de timp - zece ani. Perioada in care pacientul nu va avea recaderi.
Efecte adverse
Fiind o terapie cronica care se face zi de zi si saptamina de saptamina timp de un an, aceasta trebuie tinuta foarte bine sub control. Pacientul trebuie sa tina permanent legatura cu medicul. Pentru ca in timp si spre sfirsitul tratamentului pot aparea reactii adverse. Si nu ma refer aici la caderea parului. Ci la efecte adverse cum ar fi riscul de singerari, de infectie si de anemie. Posibilitatea apartiei acestor efecte adverse nu trebuie insa sa sperie bolnavii.
Trebuie sa ne gindim la benificiul acestui tratament, fiind sute de pacienti care au mers bine si care au scapat de virus. Foarte important este ca pacientul sa colaboreze cu medicul si sa vina la tratament atunci cind este chemat".
Gravidele depistate cu hepatita C pot duce sarcina la capat
"Multe dintre gravide care isi fac analizele se sperie dupa ce li se spune ca au Hepatita C. Insa, in multe dintre cazuri este vorba doar de depistarea anticorpilor pentru Virus C. Daca au fost depistati acesti anticorpi, nu inseamna ca persoana cauza are si boala. Ci doar ca a intrat cindva in contact cu virusul. Dar, este posibil ca sistemul imunitar sa fi functionat corect si organismul sa se fi debarsat de virus. Subliniez inca o data: prezenta anticorpilor, nu inseamna neaparat ca gravida are Hepatita C. Doar viremia poate arata daca exista sau nu virusul in organism. Si chiar daca in urma viremiei se depisteaza ca gravida are infectie cu Hepatita C, nu este chiar atit de tragic. Gravida poate duce sarcina la capat, naste copilul prin cezariana pentru a minimaliza riscul transmiterii infectiei la copil. Dupa ce se termina perioada de alaptare, pacienta in cauza isi face din nou viremia, o punctie hepatica , etc si isi depune dosarul pentru a incepe tratamentul", completeaza dr. Carmen Manciuc.
Sursa :http://www.ziaruldeiasi.ro/ghidul-pentru-sanatate/hepatita-c-ce-trebuie-sa-stim-despre-depistarea-si-tratamentul-bolii~ni5g38
Boala poate evolua multi ani fara simptome, fiind descoperita cel mai adesea intimplator. Medicii atentioneaza ca depistarea anticorpilor totali pentru Hepatita C nu inseamna neaparat si existenta bolii.
Dr. Carmen Manciuc, director medical, Spitalul de Boli Infectioase "Sf. Parascheva" Iasi: "Hepatita virala C este o problema de sanatate nationala si mondiala, numarul de cazuri fiind de ordinul milioanelor. Particularitatea acestei infectii este faptul ca in faza acuta trece aproape neobservata. Bolnavul poate trai mult timp intr-o stare de bine relaqtiv fara sa stie ca este infectat cu Hepatita C.
Acest virus se transmite prin instrumente chirurgicale care nu sint complet sterile sau prin transfuzii de singe. Oricit de bine ar fi singele controlat, exista o marja minima de nesiguranta si uneori unitati de singe pot scapa ele fiind contaminate de virusul Hepatitei C. Dupa administrarea de singe dupa un interval optim de timp daca se dezvolta un icter sau o hepatita acuta virala obiectivata prin cresterea transaminazelor, sintem in masura de a pune in legatura cele doua evenimente.
Altfel, Hepatita C este cel mai adesea descoperita intimplator. Asta, daca medicul are intuitia de a face diagnosticul diferential a unui sindrom astemic sau a unor tulburari digestive minore cu o hepatita cronica cu virus C. Pentru ca boala are o evolutie clinica ondulata: exista perioade de remesiune mari - perioade lungi in care pacientul are o stare generala relativa de bine, perioada in care probele hepatice sint normale; abia in perioadele de pusee, de reactivitate a bolii poate exista o crestere a transaminazelor. Dar si atunci aceasta crestere nu este foartre mare: de trei, patru sau maxim cinci ori valoarea normala. Insa, mare atentie: in cazul in care se intilnesc valori mari ale transaminazelor la care se adauga astenia anormala ( stare de oboseala si apatie fara o cauza evidenta), atunci un medic avizat se poate gindi la posibilitatea existentei infectiei cu virusul Hepattitei C.
Un medic avizat care lucreaza frecvent cu astfel de bolnavi se poate gindi sa dozeze anticorpii de tip IGG, anticoprii totali pentru virusul Hepatitei C. Daca acestia sint prezenti, asta inseamna ca pacientrul in decursul existentei sale a venit in contact cu virusul Hepatitei C, dar nu inseamna neaparat ca are si boala. Pentru a se stabili daca bolnavul are sau nu virusul Hepatitei C trebuie facuta viremia.
De ce este importanta punctia hepatica
Daca au fos depistati acesti anticorpi, urmeaza cel de-al doliea pas, efectuarea viremiei pentru a se constata daca pacientul s-a „debarasat" de virus. Daca viremia este detectabila - este peste 600 - minima detectabila pentru laboratorul nostru recunoscuta de casa de sanatate - atunci pacientul este eligibil pentru a intra in Programul national de Tratatament pentru ca are virusul Hepatitei C care duce in timp la distrugerea celulei hepatice si la aparitia hepatitei cronice. Imdeiat ce a fost depistata viremia, trebuie efectuata sI punctia hepatica.
Foarte multi pacienti se tem de aceasta investigatie si intreaba daca e absolut necesar sa o faca. Vreau sa subliniez importanta acesteia. Punctia hepatica trebuie facuta obligatoriu ca sa aflam exact cit de afectata este celula hepatica si cit rau a facut virusul. In plus, punctia hepatica nu este nici periculoasa si nici dureroasa. Sint studii in strainatate care urmaresc pacientul prin punctii hepatice repetate.
Nu este nici un pericol: punctia se face sub anestezie, este mai simpla decit o extractie dentara; nu doare iar pacientul nu ramine cu sechele; si ajuta si oarte mult in stabilirea gradului de afectare a celulei hepatice. Viremia, punctia hepatica si alte analize cum ar fi transaminazele, hemoleucograma, etc - permit urmarirea pacientului pe o perioada de doua trei-luni. Astfel se poate face o evaluare corecta a starii bolnavului.
Perioada minima de asteptare pentru aprobarea tratamentului este de 6 luni
Dupa aceasta evaluare se face un dosar eligibil care sa corespunda normelor impuse de comisa nationala ce aproba tratamentul necesar. Vestea buna este ca exista terapie impotriva virusului C.
Terapia antivirala specifica cu intereferon care se administreaza o data pe saptamina. Aceasta formula creste complianta la la tratament. La care se adauga terapia antivirala cu Ribavirina, tablete care se iau in fiecare zi. Tratamentul este gratuit, dar pacientul trebuie sa astepte aprobarea dosarului de catre comisia nationala. Perioada minima de asteptare este de sase luni, priroritate avind dosarele mai vechi.
Terapia este foarte scumpa, dar este gratuita cu conditia ca pacientul sa aiba rabdare sa i se aprobe dosarul. Nefiind vorba de urgente, oamenii trebuie sa inteleaga ca vor primi tratamentul dar ca acesta se acorda in functie de fondurile disponibile si vechimea dosarului.
Cit dureaza tratamentul
Din momentul in care se aproba dosarul se incepe tratamentul cu Interferon pe o perioada de 12 saptamini. Dupa a 12-a administrare de Interferon, se face din nou viremia. Daca aceasta este nedectabila, inseamna ca pacientul este responder ( raspunde bine la tratament ). Si poate continua schema cu Interferon si Ribavirina. Acest tratament continua pina la 12 luni.
Practic este un tratament de consolidare a terapiei. Daca pacientul a raspuns dupa 12 saptamini de tratament, restul etapei pina la 12 luni consilideaza terapia. Asta inseamna ca virusul este nedectabil, iar predictia privind evolutia buna a bolnavului este pentru o perioada lunga de timp - zece ani. Perioada in care pacientul nu va avea recaderi.
Efecte adverse
Fiind o terapie cronica care se face zi de zi si saptamina de saptamina timp de un an, aceasta trebuie tinuta foarte bine sub control. Pacientul trebuie sa tina permanent legatura cu medicul. Pentru ca in timp si spre sfirsitul tratamentului pot aparea reactii adverse. Si nu ma refer aici la caderea parului. Ci la efecte adverse cum ar fi riscul de singerari, de infectie si de anemie. Posibilitatea apartiei acestor efecte adverse nu trebuie insa sa sperie bolnavii.
Trebuie sa ne gindim la benificiul acestui tratament, fiind sute de pacienti care au mers bine si care au scapat de virus. Foarte important este ca pacientul sa colaboreze cu medicul si sa vina la tratament atunci cind este chemat".
Gravidele depistate cu hepatita C pot duce sarcina la capat
"Multe dintre gravide care isi fac analizele se sperie dupa ce li se spune ca au Hepatita C. Insa, in multe dintre cazuri este vorba doar de depistarea anticorpilor pentru Virus C. Daca au fost depistati acesti anticorpi, nu inseamna ca persoana cauza are si boala. Ci doar ca a intrat cindva in contact cu virusul. Dar, este posibil ca sistemul imunitar sa fi functionat corect si organismul sa se fi debarsat de virus. Subliniez inca o data: prezenta anticorpilor, nu inseamna neaparat ca gravida are Hepatita C. Doar viremia poate arata daca exista sau nu virusul in organism. Si chiar daca in urma viremiei se depisteaza ca gravida are infectie cu Hepatita C, nu este chiar atit de tragic. Gravida poate duce sarcina la capat, naste copilul prin cezariana pentru a minimaliza riscul transmiterii infectiei la copil. Dupa ce se termina perioada de alaptare, pacienta in cauza isi face din nou viremia, o punctie hepatica , etc si isi depune dosarul pentru a incepe tratamentul", completeaza dr. Carmen Manciuc.
Sursa :http://www.ziaruldeiasi.ro/ghidul-pentru-sanatate/hepatita-c-ce-trebuie-sa-stim-despre-depistarea-si-tratamentul-bolii~ni5g38
Cristian- Am obtinut SVR-ul.
- Numarul mesajelor : 823
Data de inscriere : 20/08/2009
Pegasys şi PegIntron pentru hepatita cronică C în studiul IDEAL
Cele 2 branduri care comercializează pegylated interferon - alfa-2a sau Pegasys şi interferon alfa-2b sau PegIntron – sunt la fel de eficiente împotriva hepatitei cronice C, arată rezultatele finale ale studiului IDEAL publicat în 22 iulie 2009 editia online a New England Journal of Medicine. Pacienţii care au luat Pegasys au avut-o mai mare rată de răspuns la sfârşit de tratament, dar au fost, de asemenea, mult mai probabil, supuşi recidivei, prin urmare rata de răspuns virusologic susţinut (SVR) au fost similare în cele două tratamente.
De către Liz Highleyman
În faza 3b studiu IDEAL, sponsorizat de Schering-Plough producătorul PegIntron-ului, au fost înrolaţi 3070 pacienţi netrataţi anterior, cu VHC genotip 1, în 118 locaţii din SUA. Aproximativ 60% au fost bărbaţi, cu vârsta medie a fost de 48 de ani, aproximativ 70% au fost de culoare albă şi aproape 20% au fost afro-americani.
Participanţii au fost repartizaţi aleatoriu să primească fiecare 1,5 mg / kg / săptămânal (doza standard) sau 1,0 mg / kg / săptămână (doză mică) PegIntron plus 800-1400 mg /zi ribavirină doză ajustată în funcţie de greutate şi alţii 180 mcg / săptămână Pegasys plus 1000-1200 mg / zi ribavirină timp de 48 de săptămâni.
Rezultate:
După 48 de săptămâni, pacienţii din grupa Pegasys au avut o mai mare rată de răspuns la sfârşit de tratament faţă de cei care au luat PegIntron.
Cu toate acestea, pacienţii care au luat PegIntreon au avut o rată de recidivă mai mică:
- 31.5% pentru Pegasys;
- 23.5% pentru doza standard de-PegIntron;
- 20,0% pentru doze mici PegIntron.
La 24 săptămâni după încheierea tratamentului, SVR a fost statistic similară în toate cele 3 grupe:
- 40.9% folosind Pegasys;
- 39,8%, folosind doza standard-PegIntron (P = 0.57 pentru Pegasys-standard faţă de doza PegInterferon);
- 38,0%, folosind doze mici PegIntron (P = 0,20 pentru doza standard de-vs doze mici PegIntron).
Estimat diferenţele dintre ratele de răspuns au fost de 1.1% între Pegasys şi-doza standard PegIntron şi 1,8% dintre doza standard şi doze mici PegIntron.
În toate grupele, rata SVR a fost mai mare în rândul pacienţilor care au atins rapid rata de răspuns virusologic în săptămâna 4 (86,2%) sau în săptămâna 12 (78,7%).
Indiferent de repartizarea tratamentului, participanţii cu fibroză avansată sau ciroză (F3-F4) au atins SVR aproximativ jumătate, faţă de cei cu fibroză uşoară până la moderată (aproximativ 20% faţă de aproximativ 40%).
De asemenea, în toate grupele, negrii au avut aproximativ jumătate din rata SVR faţă de albi.
Profilul de siguranţă a fost similar în toate 3 grupele, aproximativ 10% din pacienţi au avut efecte adverse grave.
"În cazul pacienţilor infectaţi cu VHC genotip 1, ratele de răspuns virusologic susţinut şi ale tolerabilităţii nu diferă semnificativ între cele două tratamente disponibile peginterferon-ribavirina sau între cele două doze de peginterferon alfa-2b," au concluzionat autorii studiului.
"Când analizează tratamentul pentru hepatita C, pacienţii şi medicii lor, au acum dovezi solide pe care le pot lua în considerare la ambele tratamente antivirale pentru sporirea eficacităţii, siguranţei şi tolerabilităţii", a declarat co-investigator principal Mark Sulkowski (Johns Hopkins University Medical School) într-un comunicat de presă emis de Schering-Plough.
Ambele tratamente în studiul IDEAL au fost administrate în funcţie de instrucţiunile de dozare, care au permis mărirea dozei de ribavirină în funcţie de greutate administrată cu PegIntron. Această discrepanţă a condus la unele critici de studiu, deoarece dozele mai mari de ribavirina s-au dovedit a reduce riscul de recidivă. Iniţiatorii studiului au observat, totuşi, că rezultatele au fost în concordanţă, atunci când se compară pacienţii care iau doze similare ribavirină. De fapt, participanţii care au redus doza de ribavirină din cauza anemiei au avut o rată SVR, în mod contrar mai mare, decât cei care au rămas cu doza iniţială.
sursa: aici
De către Liz Highleyman
În faza 3b studiu IDEAL, sponsorizat de Schering-Plough producătorul PegIntron-ului, au fost înrolaţi 3070 pacienţi netrataţi anterior, cu VHC genotip 1, în 118 locaţii din SUA. Aproximativ 60% au fost bărbaţi, cu vârsta medie a fost de 48 de ani, aproximativ 70% au fost de culoare albă şi aproape 20% au fost afro-americani.
Participanţii au fost repartizaţi aleatoriu să primească fiecare 1,5 mg / kg / săptămânal (doza standard) sau 1,0 mg / kg / săptămână (doză mică) PegIntron plus 800-1400 mg /zi ribavirină doză ajustată în funcţie de greutate şi alţii 180 mcg / săptămână Pegasys plus 1000-1200 mg / zi ribavirină timp de 48 de săptămâni.
Rezultate:
După 48 de săptămâni, pacienţii din grupa Pegasys au avut o mai mare rată de răspuns la sfârşit de tratament faţă de cei care au luat PegIntron.
Cu toate acestea, pacienţii care au luat PegIntreon au avut o rată de recidivă mai mică:
- 31.5% pentru Pegasys;
- 23.5% pentru doza standard de-PegIntron;
- 20,0% pentru doze mici PegIntron.
La 24 săptămâni după încheierea tratamentului, SVR a fost statistic similară în toate cele 3 grupe:
- 40.9% folosind Pegasys;
- 39,8%, folosind doza standard-PegIntron (P = 0.57 pentru Pegasys-standard faţă de doza PegInterferon);
- 38,0%, folosind doze mici PegIntron (P = 0,20 pentru doza standard de-vs doze mici PegIntron).
Estimat diferenţele dintre ratele de răspuns au fost de 1.1% între Pegasys şi-doza standard PegIntron şi 1,8% dintre doza standard şi doze mici PegIntron.
În toate grupele, rata SVR a fost mai mare în rândul pacienţilor care au atins rapid rata de răspuns virusologic în săptămâna 4 (86,2%) sau în săptămâna 12 (78,7%).
Indiferent de repartizarea tratamentului, participanţii cu fibroză avansată sau ciroză (F3-F4) au atins SVR aproximativ jumătate, faţă de cei cu fibroză uşoară până la moderată (aproximativ 20% faţă de aproximativ 40%).
De asemenea, în toate grupele, negrii au avut aproximativ jumătate din rata SVR faţă de albi.
Profilul de siguranţă a fost similar în toate 3 grupele, aproximativ 10% din pacienţi au avut efecte adverse grave.
"În cazul pacienţilor infectaţi cu VHC genotip 1, ratele de răspuns virusologic susţinut şi ale tolerabilităţii nu diferă semnificativ între cele două tratamente disponibile peginterferon-ribavirina sau între cele două doze de peginterferon alfa-2b," au concluzionat autorii studiului.
"Când analizează tratamentul pentru hepatita C, pacienţii şi medicii lor, au acum dovezi solide pe care le pot lua în considerare la ambele tratamente antivirale pentru sporirea eficacităţii, siguranţei şi tolerabilităţii", a declarat co-investigator principal Mark Sulkowski (Johns Hopkins University Medical School) într-un comunicat de presă emis de Schering-Plough.
Ambele tratamente în studiul IDEAL au fost administrate în funcţie de instrucţiunile de dozare, care au permis mărirea dozei de ribavirină în funcţie de greutate administrată cu PegIntron. Această discrepanţă a condus la unele critici de studiu, deoarece dozele mai mari de ribavirina s-au dovedit a reduce riscul de recidivă. Iniţiatorii studiului au observat, totuşi, că rezultatele au fost în concordanţă, atunci când se compară pacienţii care iau doze similare ribavirină. De fapt, participanţii care au redus doza de ribavirină din cauza anemiei au avut o rată SVR, în mod contrar mai mare, decât cei care au rămas cu doza iniţială.
sursa: aici
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
R7227 / ITMN-191
Pe scurt:
Roche şi InterMune iniţiază studiu clinic de fază 2b pentru R7227 / ITMN-191 la pacienţii cu hepatita cronică C
Roche şi InterMune, Inc au anunţat că primul pacient, fază 2b studiu de evaluare a hepatitei C (HCV), a primit doza de inhibitor de protează R7227 / ITMN-191 în asociere cu PEGASYS (pegylated interferonul alfa-2a) şi COPEGUS (ribavirina). Studiul, care urmează să fie efectuat în 45 site-uri la nivel mondial, va continua să se definească la siguranţa şi eficacitatea lui R7227 / ITMN-191, pentru o durată de tratament de până la 24 de săptămâni. Aproximativ 300 de pacienţi-naiv cronic infectaţi cu VHC genotip 1 - cea mai grea formă de virus - vor participa.
R7227 / ITMN-191 este dezvoltat în parteneriat de către Roche şi InterMune. Iniţierea fazei 2b a declanşat un proces cheltuire a 20 milioane dolari plătiţi de La Roche către InterMune pe baza acordului de colaborare a companiilor.
Obiectivul fazei 2b randomizate, double-blind, placebo, este de a caracteriza efectele suplimentare de siguranţă, de tolerabilitate şi antivirale ale R7227 / ITMN-191 în triplă asociere, în comparaţie cu standardul de îngrijire (PEGASYS plus COPEGUS).
Partea a 2-a a studiului, care este aşteptată să înceapă în primul trimestru al anului 2010, va continua să evalueze R7227 / ITMN-191 în săptămâna a 24- a în triplă asociere cu regim PEGASYS şi COPEGUS.
sursa: aici
Roche şi InterMune iniţiază studiu clinic de fază 2b pentru R7227 / ITMN-191 la pacienţii cu hepatita cronică C
Roche şi InterMune, Inc au anunţat că primul pacient, fază 2b studiu de evaluare a hepatitei C (HCV), a primit doza de inhibitor de protează R7227 / ITMN-191 în asociere cu PEGASYS (pegylated interferonul alfa-2a) şi COPEGUS (ribavirina). Studiul, care urmează să fie efectuat în 45 site-uri la nivel mondial, va continua să se definească la siguranţa şi eficacitatea lui R7227 / ITMN-191, pentru o durată de tratament de până la 24 de săptămâni. Aproximativ 300 de pacienţi-naiv cronic infectaţi cu VHC genotip 1 - cea mai grea formă de virus - vor participa.
R7227 / ITMN-191 este dezvoltat în parteneriat de către Roche şi InterMune. Iniţierea fazei 2b a declanşat un proces cheltuire a 20 milioane dolari plătiţi de La Roche către InterMune pe baza acordului de colaborare a companiilor.
Obiectivul fazei 2b randomizate, double-blind, placebo, este de a caracteriza efectele suplimentare de siguranţă, de tolerabilitate şi antivirale ale R7227 / ITMN-191 în triplă asociere, în comparaţie cu standardul de îngrijire (PEGASYS plus COPEGUS).
Partea a 2-a a studiului, care este aşteptată să înceapă în primul trimestru al anului 2010, va continua să evalueze R7227 / ITMN-191 în săptămâna a 24- a în triplă asociere cu regim PEGASYS şi COPEGUS.
sursa: aici
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Noutati Hepatita
Noutati Hepatita
8 noi medicamente impotriva hepatitei C
In prezent, interferonul pegylat si ribavirina contituie tratamentul standard impotriva hepatitei C. Pentru ca rata de succes a acestora este de aproximativ 50%, companiile farmaceutice incearca necontenit sa gaseasca alternative mai eficiente.
In februarie 2009, lista celor mai promitatoare medicamente in dezvoltare continea:
Albuferon – o forma de interferon alfa-2b combinat cu proteina sanguina umana – albumina. Albuferonul este in faza a III-a a testelor clinice care evalueaza siguranta, tolerannta si eficacitatea in comparatie cu interferonul Pegasys. O serie de complicatii pulmonare au determinat cercetatorii sa scada dozele administrate de albuferon.
R7128 – in ianuarie se afla in faza a II-a de testate, fiind administrat in combinatie cu Pegasys si Ribavirina, in diferite doze. Date preliminare cu privire la rezultatele studiului vor fi facute publice in cursul anului 2009.
ITMN – 191 – in ianuarie 2009 au fost facute publice rezultatele primei faze a cercetarii eficientei acestui inhibitor proteic combinat cu Pegasys si Ribavirina. Rezultatele au fost incurajatoare, faza a doua a cercetarii urmand sa inceapa in al doilea trimetru al anului 2009. ITMN – 191 mai este cunoscut la R7227.
INFORM-1 – R7128 si ITMN-191 combinate cu ribavirina sunt testate ca prima combinatie terapeutica fara interferon. Asteptate in cursul anului 2009, rezultatele ar trebui sa furnizeze o imagine mai clara a eficientii acestor inhibitori de proteaza si polimeraza. De asemenea, ar trebui sa stabileasca existenta efectelor sinegice pe care aceste componente antivirale le pot avea.
IDX184 – se afla in stadiul II-III de testare. Se verifica gradul de siguranta si toleranta al administrarii acestui medicament, precum si efectele antivirale asupra pacientilor infectati cu genotipul 1 al virusului hepatic C.
Telaprevir – este un medicament aflat intr-o a III-a faza de testare, demonstrandu-si calitatile promotatoare inca din a doua faza a testarii ce a fost facuta atat pe pacienti ce nu mai fusesera supusi nici unui tratament impotriva hepatitei, cat si pe pacienti care nu raspunsesera la terapiile actuale. Dozele recomandate sunt inca in teste.
Boceprevir – se afla in stadiul al treilea de testare, fiind administrat atat pacientilor care nu au raspuns la tratamente anterioase, cat si celor ce nu mai fusesera supusi altor tratamente. Functioneaza ca inhibitor de proteaza si este administrat pe cale orala.
Peg-Interferon Lambda – aflat in prima faza a testarilor, este foarte promitator intrucat, pana acum, studiile au aratat ca este mai sigur si mai usor tolerat de catre organism.
Aceste 8 medicamente sunt cele in care cercetatorii isi pun cele mai mari sperante atunci cand au in vedere tratarea infectiei cu virus hepatic C. Fiind inca in stadiu de testare, va mai dura cativa ani pana cand se va decide care dintre ele vor fi aprobate si adoptate de organismele acreditate.
Sursa: http://www.hepatitis-central.com
O noua schema de tratament impotriva hepatitei C
Trei companii - Pharmacet, Roche si InterMune - au initiat un nou tratament impotriva hepatitei C in care combina doua tipuri de antivirale, in absenta interferonului.
Tratamentul se afla in faza de testare, pacientii fiind deja supusi primelor doze de medicamente. Este o premiera in terapia impotriva hepaticei C, intrucat se merge pe asocierea a doua medicamente antivirale in absenta interferonului. Studiul initial va evalua siguranta si eficienta pe parcursul a 14 zile, terapia fiind aplicata pacientilor infectati cu genotipul 1 al virusului hepatic C.
Studiul este demn de mentionat intrucat reprezinta un pas important in gasirea unui tratament exclusiv oral pentru hepatita C, evitate fiind injectiile cu interferon. De asemenea, se doreste ca aceasta cercetare sa puna bazele unui tratament mai bine tolerat, mai redus in timp si cu un raspuns viral sustenabil.
Sursa: Datamonitor
URL: http://www.hepatitis-central.com/mt/archives/2008/11/new_hcv_trial_c.html
Tratamentul timpuriu – secretul combaterii virusului hepatic C
Cercetatorii canadieni au demonstrat ca pacientii care au primit tratament timpuriu impotriva virusului hepatic C, adica in primele luni de la contactarea infectiei, dezvolta rapid un raspuns imun polifunctional similar celui care apare atunci cand infectia este eradicata spontan. Prin urmare, tratamentul timpuriu are capacitatea de determina raspunsul imun impotriva VHC si de a ajuta la eliminarea rapida a virusului. Aceasta descoperire este considerata esentiala in dezvoltarea noilor tratamente impotriva virusului hepatic C.
Virusul hepatic C este transmis prin sange infectat. Desi un sfert dintre pacienti eradicheaza spontan infectia, majoritatea dezvolta hepatita cronica – o cauza majora a cirozei sau a cancerului hepatic. Singurul tratament dovedit eficient impotriva acestui virus este interferonul pegylat alfa care este eficient in cazul a 50% dintre pacientii afectati de hepatita cronica. Daca tratamentul se face in primele 3 luni de la contactarea infectiei, eficienta acestuia creste la 90%.
Sursa: Science Daily
8 noi medicamente impotriva hepatitei C
In prezent, interferonul pegylat si ribavirina contituie tratamentul standard impotriva hepatitei C. Pentru ca rata de succes a acestora este de aproximativ 50%, companiile farmaceutice incearca necontenit sa gaseasca alternative mai eficiente.
In februarie 2009, lista celor mai promitatoare medicamente in dezvoltare continea:
Albuferon – o forma de interferon alfa-2b combinat cu proteina sanguina umana – albumina. Albuferonul este in faza a III-a a testelor clinice care evalueaza siguranta, tolerannta si eficacitatea in comparatie cu interferonul Pegasys. O serie de complicatii pulmonare au determinat cercetatorii sa scada dozele administrate de albuferon.
R7128 – in ianuarie se afla in faza a II-a de testate, fiind administrat in combinatie cu Pegasys si Ribavirina, in diferite doze. Date preliminare cu privire la rezultatele studiului vor fi facute publice in cursul anului 2009.
ITMN – 191 – in ianuarie 2009 au fost facute publice rezultatele primei faze a cercetarii eficientei acestui inhibitor proteic combinat cu Pegasys si Ribavirina. Rezultatele au fost incurajatoare, faza a doua a cercetarii urmand sa inceapa in al doilea trimetru al anului 2009. ITMN – 191 mai este cunoscut la R7227.
INFORM-1 – R7128 si ITMN-191 combinate cu ribavirina sunt testate ca prima combinatie terapeutica fara interferon. Asteptate in cursul anului 2009, rezultatele ar trebui sa furnizeze o imagine mai clara a eficientii acestor inhibitori de proteaza si polimeraza. De asemenea, ar trebui sa stabileasca existenta efectelor sinegice pe care aceste componente antivirale le pot avea.
IDX184 – se afla in stadiul II-III de testare. Se verifica gradul de siguranta si toleranta al administrarii acestui medicament, precum si efectele antivirale asupra pacientilor infectati cu genotipul 1 al virusului hepatic C.
Telaprevir – este un medicament aflat intr-o a III-a faza de testare, demonstrandu-si calitatile promotatoare inca din a doua faza a testarii ce a fost facuta atat pe pacienti ce nu mai fusesera supusi nici unui tratament impotriva hepatitei, cat si pe pacienti care nu raspunsesera la terapiile actuale. Dozele recomandate sunt inca in teste.
Boceprevir – se afla in stadiul al treilea de testare, fiind administrat atat pacientilor care nu au raspuns la tratamente anterioase, cat si celor ce nu mai fusesera supusi altor tratamente. Functioneaza ca inhibitor de proteaza si este administrat pe cale orala.
Peg-Interferon Lambda – aflat in prima faza a testarilor, este foarte promitator intrucat, pana acum, studiile au aratat ca este mai sigur si mai usor tolerat de catre organism.
Aceste 8 medicamente sunt cele in care cercetatorii isi pun cele mai mari sperante atunci cand au in vedere tratarea infectiei cu virus hepatic C. Fiind inca in stadiu de testare, va mai dura cativa ani pana cand se va decide care dintre ele vor fi aprobate si adoptate de organismele acreditate.
Sursa: http://www.hepatitis-central.com
O noua schema de tratament impotriva hepatitei C
Trei companii - Pharmacet, Roche si InterMune - au initiat un nou tratament impotriva hepatitei C in care combina doua tipuri de antivirale, in absenta interferonului.
Tratamentul se afla in faza de testare, pacientii fiind deja supusi primelor doze de medicamente. Este o premiera in terapia impotriva hepaticei C, intrucat se merge pe asocierea a doua medicamente antivirale in absenta interferonului. Studiul initial va evalua siguranta si eficienta pe parcursul a 14 zile, terapia fiind aplicata pacientilor infectati cu genotipul 1 al virusului hepatic C.
Studiul este demn de mentionat intrucat reprezinta un pas important in gasirea unui tratament exclusiv oral pentru hepatita C, evitate fiind injectiile cu interferon. De asemenea, se doreste ca aceasta cercetare sa puna bazele unui tratament mai bine tolerat, mai redus in timp si cu un raspuns viral sustenabil.
Sursa: Datamonitor
URL: http://www.hepatitis-central.com/mt/archives/2008/11/new_hcv_trial_c.html
Tratamentul timpuriu – secretul combaterii virusului hepatic C
Cercetatorii canadieni au demonstrat ca pacientii care au primit tratament timpuriu impotriva virusului hepatic C, adica in primele luni de la contactarea infectiei, dezvolta rapid un raspuns imun polifunctional similar celui care apare atunci cand infectia este eradicata spontan. Prin urmare, tratamentul timpuriu are capacitatea de determina raspunsul imun impotriva VHC si de a ajuta la eliminarea rapida a virusului. Aceasta descoperire este considerata esentiala in dezvoltarea noilor tratamente impotriva virusului hepatic C.
Virusul hepatic C este transmis prin sange infectat. Desi un sfert dintre pacienti eradicheaza spontan infectia, majoritatea dezvolta hepatita cronica – o cauza majora a cirozei sau a cancerului hepatic. Singurul tratament dovedit eficient impotriva acestui virus este interferonul pegylat alfa care este eficient in cazul a 50% dintre pacientii afectati de hepatita cronica. Daca tratamentul se face in primele 3 luni de la contactarea infectiei, eficienta acestuia creste la 90%.
Sursa: Science Daily
Cristian- Am obtinut SVR-ul.
- Numarul mesajelor : 823
Data de inscriere : 20/08/2009
Ţinte noi pentru terapia specifică a hepatitei C
Cele mai multe persoane infectate cu virusul hepatitei C (VHC), care solicită tratament, sunt cu infecţie cronică. Scopul tratamentului este de a obţine un răspuns virologic susţinut (RVS), care este lipsa de ARN VHC până la 6 luni după încheierea tratamentului. Pentru a spori eficienţa tratamentului cu interferon, alfa interferon pegilat (PEG-IFN-alfa), terapia a fost completată cu ribavirină. Terapia combinată cu PEG-IFN-alfa şi ribavirină a dus la o creştere suplimentară a eficienţei tratamentului, până 54% din pacienţii infectaţi cu VHC realizând SVR. Rata de SVR este dependentă de genotipul VHC, doar 30% din indivizii infectaţi cu genotipul 1 ating SVR, în timp ce 80% de genotip 2 sau 3 realizează SVR cu terapie combinată. Combinaţia terapeutică de tratament este dependentă atât de genotip, precum şi de cantitatea de PEG-IFN-α administrată şi de tipul folosit.
Răspunsul subaşteptări a dus la o schimbare în focalizarea cercetărilor pentru tratarea HCV, alta decât cea specifică tratamentului antiviral standard. Mai mult decât atât, alfa IFN pegilat şi / sau ribavirină sunt asociate cu reacţii adverse frecvente şi au un impact negativ asupra calităţii vieţii pacientului. În primul val de terapii antivirale sunt inhibitorii de protează şi cei ai polimerazei ARN, NS3a şi NS5B cu 25 de compuşi diferiţi în cercetarea clinică şi alte 8 IND care să permită faze de studiu. Dezvoltarea de inhibitori de protează VHC este puţin înaintea inhibitorilor de polimerază. Primul studiu care combină inhibitorii de polimerază cu cei de protează a fost finalizat cu succes.
Cel puţin 17 molecule distincte sunt în continuare în dezvoltare clinică şi alte 5 sunt pregătite pentru a intra investigaţii clinice, molecule cu mecanisme noi de acţiune. Printre obiective sunt inhibitorii cyclophilin, inhibitorii de proteine NS5A, NS4B-inhibitori de legătură ARN, inhibitori pătrundere virală şi de replicare virală. Vaccinurile terapeutice şi vaccinurile cu anticorpi sunt incluse printre cele mai noi modalităţi de tratament VHC. Un alt nou mecanism sunt agenţii de acţiune îndreptaţi împotriva celulelor gazdă sau a structurilor virale.
sursa: aici
Răspunsul subaşteptări a dus la o schimbare în focalizarea cercetărilor pentru tratarea HCV, alta decât cea specifică tratamentului antiviral standard. Mai mult decât atât, alfa IFN pegilat şi / sau ribavirină sunt asociate cu reacţii adverse frecvente şi au un impact negativ asupra calităţii vieţii pacientului. În primul val de terapii antivirale sunt inhibitorii de protează şi cei ai polimerazei ARN, NS3a şi NS5B cu 25 de compuşi diferiţi în cercetarea clinică şi alte 8 IND care să permită faze de studiu. Dezvoltarea de inhibitori de protează VHC este puţin înaintea inhibitorilor de polimerază. Primul studiu care combină inhibitorii de polimerază cu cei de protează a fost finalizat cu succes.
Cel puţin 17 molecule distincte sunt în continuare în dezvoltare clinică şi alte 5 sunt pregătite pentru a intra investigaţii clinice, molecule cu mecanisme noi de acţiune. Printre obiective sunt inhibitorii cyclophilin, inhibitorii de proteine NS5A, NS4B-inhibitori de legătură ARN, inhibitori pătrundere virală şi de replicare virală. Vaccinurile terapeutice şi vaccinurile cu anticorpi sunt incluse printre cele mai noi modalităţi de tratament VHC. Un alt nou mecanism sunt agenţii de acţiune îndreptaţi împotriva celulelor gazdă sau a structurilor virale.
sursa: aici
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Sursa tratamentului antiviral
27 august 2009 - Sursa tratamentului antiviral
Inhibitorii de polimerază sunt substituenţi apăruţi în mod natural care opun rezistenţă virusului hepatitic C la pacienţi naivi infectaţi cu genotipurile 1-5.
Context: virusul hepatitei C (VHC) este dependent de polimeraza ARN, NS5B, esenţială pentru replicarea virusului. Astfel, devine o ţintă terapeutică atractivă. Mai multe nucleotide analogice combinate, inhibitori non-nucleotidici şi ciclosporină analogici sunt în curs de dezvoltate pentru a inhiba activitatea NS5B. Cu toate acestea, schimbările nucleotidelor în gena NS5B poate conferi rezistenţă la ele.
METODE: Am investigat prevalenţa de substituţii cunoscute care conferă rezistenţă la polimeraza VHC pe 124 pacienţi netrataţi anterior (francezi) infectaţi cu genotipurile 1, 2, 3, 4 sau 5 prin secvenţierea genei NS5B.
REZULTATE: Nici una din 124 de secvenţe NS5B analizate nu a conţinut substituţii care să confere rezistenţă la nucleotide analogice; în schimb, polimerazele NS5B conţin substituţii care conferă rezistenţă la inhibitori non-nucleotidici au fost frecvente în cadrul genotipului 1 (17%) şi foarte frecvente în celelalte genotipuri. Similar, substituţiile care conferă rezistenţă la ciclosporină analogă au fost mai răspândite.
CONCLUZII: În mod natural apar substituţii care conferă rezistenţă inhibitorilor de NS5B, frecvente la pacienţii netrataţi anterior infectaţi cu VHC genotipul 1, 2, 3, 4 sau 5. Influenţa lor asupra rezultatului tratamentul trebuie să fie evaluată.
sursa: aici
Inhibitorii de polimerază sunt substituenţi apăruţi în mod natural care opun rezistenţă virusului hepatitic C la pacienţi naivi infectaţi cu genotipurile 1-5.
Context: virusul hepatitei C (VHC) este dependent de polimeraza ARN, NS5B, esenţială pentru replicarea virusului. Astfel, devine o ţintă terapeutică atractivă. Mai multe nucleotide analogice combinate, inhibitori non-nucleotidici şi ciclosporină analogici sunt în curs de dezvoltate pentru a inhiba activitatea NS5B. Cu toate acestea, schimbările nucleotidelor în gena NS5B poate conferi rezistenţă la ele.
METODE: Am investigat prevalenţa de substituţii cunoscute care conferă rezistenţă la polimeraza VHC pe 124 pacienţi netrataţi anterior (francezi) infectaţi cu genotipurile 1, 2, 3, 4 sau 5 prin secvenţierea genei NS5B.
REZULTATE: Nici una din 124 de secvenţe NS5B analizate nu a conţinut substituţii care să confere rezistenţă la nucleotide analogice; în schimb, polimerazele NS5B conţin substituţii care conferă rezistenţă la inhibitori non-nucleotidici au fost frecvente în cadrul genotipului 1 (17%) şi foarte frecvente în celelalte genotipuri. Similar, substituţiile care conferă rezistenţă la ciclosporină analogă au fost mai răspândite.
CONCLUZII: În mod natural apar substituţii care conferă rezistenţă inhibitorilor de NS5B, frecvente la pacienţii netrataţi anterior infectaţi cu VHC genotipul 1, 2, 3, 4 sau 5. Influenţa lor asupra rezultatului tratamentul trebuie să fie evaluată.
sursa: aici
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Un potenţial agent terapeutic fibroza hepatică
Acumularea de dovezi sugerează că factorul de creştere ale ţesutului conjunctiv (CCN2) joacă un rol important în condiţii de fibrozare, în mai multe sisteme ale organelor. Fibroza este o cicatrizare a ţesutului care se caracterizează prin producerea excesivă de colagen, împiedicând funcţionarea normală a celulelor şi cauzând disfuncţia organului şi eşec. Un factor marcant al fibrozei hepatice este activarea celulelor hepatice stelate (HSCs), care devin extrem de proliferative, astfel factorul de creştere (TGF)-β şi CCN2 sintetizează la niveluri crescute, producând cantităţi excesive de colagen. Studiile anterioare nu au investigat efectul de antagonism, de oridine umană, CCN2 în HSCs.
O echipă de cercetare condusă de Dr. David Brigstock abordează această problemă. Studiul lor a fost publicat în World Journal of Gastroenterology.
Prin proiectarea unui nou inhibitor antisens care să blocheze transcrierea CCN2 mRNA şi a producţiei de proteine, cercetătorii au arătat că, în HSCs uman, de bază sau indus TGF-β1 transcrierea şi producerea de colagen ar putea fi reduse iar capacitatea celulelor de a divide în mod activ se reduce. Caracteristicile inovatoare ale acestui studiu implică utilizarea unor HSCs umani şi livrarea moleculei antisens, sub forma unui ribozyme hammerhead CCN2 având o acţiune mai eficientă decât metodele de blocare convenţionale. Datele arată că proprietăţile anti-fibrotice ale ribozyme hammerhead CCN2 au ca rezultat o reducere a producţiei de colagen şi proliferarea celulelor.
Rezultatele sugerează că ribozyme hammerhead CCN2 are utilitate ca un agent terapeutic pentru tratarea fibrozei hepatice in vitro. Acest lucru este foarte important deoarece o terapie pentru fibroza hepatică lipseşte în prezent, în ciuda faptului că milioane de persoane din întreaga lume suferă de fibroză cauzată de hepatită, consumul de alcool, şi alte tipuri de leziuni hepatice cronice.
Reference:
Gao R, Brigstock D. Connective tissue growth factor hammerhead ribozyme attenuates human hepatic stellate cell function. World J Gastroenterol 2009; 15(30): 3807-3813 http://www.wjgnet.com/1007-9327/15/3807.asp
Source:Lai-Fu Li / World Journal of Gastroenterology
O echipă de cercetare condusă de Dr. David Brigstock abordează această problemă. Studiul lor a fost publicat în World Journal of Gastroenterology.
Prin proiectarea unui nou inhibitor antisens care să blocheze transcrierea CCN2 mRNA şi a producţiei de proteine, cercetătorii au arătat că, în HSCs uman, de bază sau indus TGF-β1 transcrierea şi producerea de colagen ar putea fi reduse iar capacitatea celulelor de a divide în mod activ se reduce. Caracteristicile inovatoare ale acestui studiu implică utilizarea unor HSCs umani şi livrarea moleculei antisens, sub forma unui ribozyme hammerhead CCN2 având o acţiune mai eficientă decât metodele de blocare convenţionale. Datele arată că proprietăţile anti-fibrotice ale ribozyme hammerhead CCN2 au ca rezultat o reducere a producţiei de colagen şi proliferarea celulelor.
Rezultatele sugerează că ribozyme hammerhead CCN2 are utilitate ca un agent terapeutic pentru tratarea fibrozei hepatice in vitro. Acest lucru este foarte important deoarece o terapie pentru fibroza hepatică lipseşte în prezent, în ciuda faptului că milioane de persoane din întreaga lume suferă de fibroză cauzată de hepatită, consumul de alcool, şi alte tipuri de leziuni hepatice cronice.
Reference:
Gao R, Brigstock D. Connective tissue growth factor hammerhead ribozyme attenuates human hepatic stellate cell function. World J Gastroenterol 2009; 15(30): 3807-3813 http://www.wjgnet.com/1007-9327/15/3807.asp
Source:Lai-Fu Li / World Journal of Gastroenterology
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV
Aveţi aici un tabel cu medicamentele antivirale care se testează şi fazele de testare.
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Studiul clinic pentru un nou medicament anti HCV
Sept 15 -09
Medicii ruşi au raportat că au terminat stadiul preclinic al unui nou medicament pentru tratarea hepatitei C şi va începe studiul clinic.
ID-12 este un inhibitor molecular uşor, care blochează stadiile iniţiale ale multiplicării virusului. Moleculele au fost dezvoltate în parteneriat cu parteneri privaţi şi a durat 3 ani de testări până când au găsit ID-12.
Primul stagiu al studiului, pe durata căruia se va testa siguranţa şi proprietăţile farmacocinetice, este programat să înceapă în iarna lui 2009 şi va avea loc în Federaţia Rusă.
sursa: aici ... are şi o poză draguţă
Medicii ruşi au raportat că au terminat stadiul preclinic al unui nou medicament pentru tratarea hepatitei C şi va începe studiul clinic.
ID-12 este un inhibitor molecular uşor, care blochează stadiile iniţiale ale multiplicării virusului. Moleculele au fost dezvoltate în parteneriat cu parteneri privaţi şi a durat 3 ani de testări până când au găsit ID-12.
Primul stagiu al studiului, pe durata căruia se va testa siguranţa şi proprietăţile farmacocinetice, este programat să înceapă în iarna lui 2009 şi va avea loc în Federaţia Rusă.
sursa: aici ... are şi o poză draguţă
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Faza a II-a de studiu ANA598 în asociere cu interferon-alfa şi ribavirina în VHC
A început faza a II-a de studiu ANA598 în asociere cu interferon-alfa şi ribavirina în VHC a anunţat Anadys Pharmaceuticals, 9 septembrie 2009.
sursa: aici
sursa: aici
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Hepatita C nu creşte rata mortalităţii la pacienţii care nu au coinfecţii, nu beau de regulă şi nu au ciroză
Pacienţii cu virus hepatitic C nu au un risc crescut de mortalitate comparativ cu cei neinfectaţi, în absenţa virusului HIV, virusului B, ciroză, droguri injectabile, consum excesiv de alcool, au afirmat cercetătorii elveţieni.
By Liz Highleyman
Sept 26 09
Cercetătorii au analizat toate cauzele mortalităţii în rândul bolnavilor de hepatită C elveţieni comparativ cu populaţia din Elveţia. Studiul a inclus 1645 de pacienţi cu hepatită C pe o perioadă de 2 ani. Cercetările au calculat toate procentele cauzelor de deces (SMRs - status mortality rate) în funcţie de sex, vârstă şi an calendaristic.
Rezultate
Au fost 61 de decese din cei 1645 de participanţi la studiu pe toată perioada evaluării.
Hepatita C - SMR 4,5 în raport cu restul populaţiei
Coinfecţie cu HIV - SMR 20
Pentru celelalte - SMR 1,1 pentru cei care nu sunt coinfectaţi cu HIV, hepatită B, au genotipul altul decât 3, nu îşi injectează droguri, nu consumă alcool de obicei (definit ca mai puţin de 40g/zi) ... (n.b. = adică noi )
"Nu am găsit nici cea mai mică dovadă a creşterii mortalităţii în hepatita C, la cei care nu au ciroză şi în absenţa factorilor de risc selectaţi" concluzionează autorii studiului.
Sursa: AICI
By Liz Highleyman
Sept 26 09
Cercetătorii au analizat toate cauzele mortalităţii în rândul bolnavilor de hepatită C elveţieni comparativ cu populaţia din Elveţia. Studiul a inclus 1645 de pacienţi cu hepatită C pe o perioadă de 2 ani. Cercetările au calculat toate procentele cauzelor de deces (SMRs - status mortality rate) în funcţie de sex, vârstă şi an calendaristic.
Rezultate
Au fost 61 de decese din cei 1645 de participanţi la studiu pe toată perioada evaluării.
Hepatita C - SMR 4,5 în raport cu restul populaţiei
Coinfecţie cu HIV - SMR 20
Pentru celelalte - SMR 1,1 pentru cei care nu sunt coinfectaţi cu HIV, hepatită B, au genotipul altul decât 3, nu îşi injectează droguri, nu consumă alcool de obicei (definit ca mai puţin de 40g/zi) ... (n.b. = adică noi )
"Nu am găsit nici cea mai mică dovadă a creşterii mortalităţii în hepatita C, la cei care nu au ciroză şi în absenţa factorilor de risc selectaţi" concluzionează autorii studiului.
Sursa: AICI
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Pharmasset au selectat pentru studiu preclinic PSI-879
Pharmasset au selectat pentru studiu preclinic inhibitorul de polimerază HCV PSI-879, studiu pe care l-au planificat să înceapă în primul semestru al anului 2010.
Sursa: AICI
Sursa: AICI
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Colesterolul din sânge poate creşte după succesul tratamentului pentru hepatita C
Colesterolul din sânge poate creşte după succesul tratamentului pentru hepatita C
Nivelul din sânge total şi LDL colesterol, care de obicei sunt scăzute la pacienţii cu HCV, poate reveni la niveluri mari, alarmante după tratamentul cu interferon şi obţinerea SVR.
Numeroase studii anterioare au arătat că bolnavii de hepatită cronică C au tendinţa unor nivele scăzute a grăsimilor din sânge (hipolipidemie), mecanism care nu a fost înţeles pe deplin. Colesterolul şi trigliceridele sunt asociate cu riscul de boli cardiovasculare în general, bolnavii cu HCV având risc scăzut datorită nivelului mic al grăsimilor din sânge.
În studiul prezent, Kathleen Corey şi colegii săi din Massachusetts conduc 2 studii prin care evaluează relaţia dintre hepatita C şi tratamentul său cu nivelul lipidelor şi determinarea frecvenţei semnificativei hiperlipidemii (niveluri ridicate de lipide) după completarea terapiei antiHCV.
Sursa: AICI
Nivelul din sânge total şi LDL colesterol, care de obicei sunt scăzute la pacienţii cu HCV, poate reveni la niveluri mari, alarmante după tratamentul cu interferon şi obţinerea SVR.
Numeroase studii anterioare au arătat că bolnavii de hepatită cronică C au tendinţa unor nivele scăzute a grăsimilor din sânge (hipolipidemie), mecanism care nu a fost înţeles pe deplin. Colesterolul şi trigliceridele sunt asociate cu riscul de boli cardiovasculare în general, bolnavii cu HCV având risc scăzut datorită nivelului mic al grăsimilor din sânge.
În studiul prezent, Kathleen Corey şi colegii săi din Massachusetts conduc 2 studii prin care evaluează relaţia dintre hepatita C şi tratamentul său cu nivelul lipidelor şi determinarea frecvenţei semnificativei hiperlipidemii (niveluri ridicate de lipide) după completarea terapiei antiHCV.
Sursa: AICI
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV
Pentru nonresponderi/relapseri în România se va desfăşura un studiu cu BI201335 + PegIFN/RBV în HCV-GT1 (detalii în limba engleză aici). Vă pot ajuta la traducere, dacă sunteţi interesaţi (dacă vă întrebaţi de ce nu fac eu, e pentru că vreau să fac un copil mai întâi).
Eventual contactaţi-vă medicii curanţi pentru a vă interesa şi propune pentru studiu.
Eventual contactaţi-vă medicii curanţi pentru a vă interesa şi propune pentru studiu.
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Boceprovir
Schering-Plough a anunţat astăzi că datele privind boceprevir vor fi raportate la întâlnirea anuală a - the American Association for the Study of Liver Diseases (AASLD) - Asociatiei Americane pentru Studiul Bolilor Ficatului, în Boston pe 30 octombrie. Studiile de fază III se aşteaptă să fie finalizate la mijlocul anului 2010.
Sursa: AICI
Sursa: AICI
Hepatita C forum- Admin
- Fibroza : A2F3
Numarul mesajelor : 3950
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 49
Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV
Reducerea dozei de ribavirină creste riscul de recadere (relaps) a pacientiior cu hepatită cronică virala tip C aflati sub tratament , in timp ce interferonul pegilat poate fi scăzut, după săptămâna 12.
Reducerea dozei de ribavirină în terapie asociată pentru hepatită cronică C (VHC) la o vcantitate mai mica de 12 mg / kg / zi a dus la un risc crescut de recădere, au raportat în August 2009 in Journal Of Viral Hepatitis un grup de cercetatori. Cu toate acestea, în cazul în care un nivel adecvat ribavirină a fost menţinută, dozele de interferon pegilat ar putea fi reduse în condiţii de siguranţă după 12 săptămâni, fără un risc crescut de eşec al tratamentului.
De Liz Highleyman
Ribavirina sa dovedit a reduce riscul de recidivă pentru pacienţii aflati in terapiile antivirale bazate pe terapia cu interferon -. In terapia standard doza de ribavirina este administrata in functie de greutatea pacientului , dar momentul optim, regimuri de doză, şi expunerile de medicamente ideale nu sunt complet definite.
În studiul de faţă, cercetatorii au evaluat impactul expunerii de ribavirină asupra recăderii virusologice la 984 de pacienţi cu hepatita cronică tip C, cu genotipul 1 care au fost trataţi cu pegilat interferon alfa-2b (PegIntron) plus ribavirină. Expunerii la medicament a fiecărui medicament a fost calculată de către o medie de doze de fapt, luate.
Rezultatele
1.Reducera dozelor de ribavirină a fost asociată cu o creştere treptată de recidivă, de la 11% la 60%.
2.Pentru pacienţii cu răspuns complect virusologic precoce (EVR) - definit ca avand un nivel al ARN VHC nedetectabil in săptămâna 12 - doar 4% din pacienţii care au primit doze de ribavirină peste 12 mg /kg corp , au devenit relapseri la 6 luni de la finalizarea tratamentului.
3.Dozele mari Ribavirina au continuat să influenţeze procentele de recidivă, chiar şi după săptămâna 12.
Cu toate acestea, dozele de interferon pegilat, ar putea fi reduse la 0,6 mcg / kg / săptămână după 12 săptămâni, fără a creşte riscul de recidivă.
Pentru 472 pacienţi care au încărcătură virală nedetectabilă VHC la săptămâna 24 şi în săptămâna 48, o analiză multivariată a arătat că factorii în mod semnificativ asociate cu recădere virale au fost:
-- Gradul de fibrozei hepatice (P = 0,002);
-- Timpul în care o persoană a devenit ARN-VHC negativ (p <0,001);
-- Valoarea medie a dozei de ribavirină (p <0,001).
În contrast, doza de interferon pegilat nu a prezis în mod semnificativ probabilitatea de recidivă.
Pe baza acestor constatări, autorii studiului a concluzionat, "Utilizarea unei doze la fel de mari , daca e posibil (> sau = 12 mg / kg / zi) pe parcursul perioadei de tratament complet poate duce la suprimarea procentului de recidivă [rata] în genotipul VHC 1 pacienţi , în special la pacienţii EVR complet. "
Catedra de Gastroenterologie şi Hepatologie, Universitatea din Osaka Graduate School de Medicină, Osaka, Japonia; Osaka Centrul Medical pentru Cancer şi Boli Cardiovasculare, Osaka, Japonia; NTT Vest Spitalul Osaka, Osaka, Japonia; Osaka Spitalul de Poliţie, Osaka, Japonia; Higashiosaka City Central Spitalul, Osaka, Japonia; Naţional Spitalul de Organizaţia Naţională Spitalul Osaka, Osaka, Japonia; Suita Spitalul Municipal, Osaka, Japonia; Kansai Rousai Spitalul, Hyogo, Japonia; la Hyogo Prefectural Nishinomiya Spitalul, Hyogo, Japonia; Naţional Spitalul de Organizaţia Osaka Minami Medical Center, Osaka, Japonia; Osaka Koseinenkin Spitalul, Osaka, Japonia; Minoh Spitalul Municipal, Osaka, Japonia; Osaka Rousai Spitalul, Osaka, Japonia; Ikeda Spitalul Municipal, Osaka, Japonia; Naţional de spital Minami Organizaţia Centrul Medical Wakayama, Wakayama, Japonia.
10.16.09
De referinţă
N Hiramatsu, T Oze, T Yakushijin, şi altele. Ribavirina reducere a dozei ridică doză rata de recidivă-stătător, în genotipul 1 pacienţii cu hepatita C care să răspundă cu interferon alfa-2b pegilat plus ribavirină. Journal of virală Hepatita 16 (: 586-594. August 2009. (Abstract).
Reducerea dozei de ribavirină în terapie asociată pentru hepatită cronică C (VHC) la o vcantitate mai mica de 12 mg / kg / zi a dus la un risc crescut de recădere, au raportat în August 2009 in Journal Of Viral Hepatitis un grup de cercetatori. Cu toate acestea, în cazul în care un nivel adecvat ribavirină a fost menţinută, dozele de interferon pegilat ar putea fi reduse în condiţii de siguranţă după 12 săptămâni, fără un risc crescut de eşec al tratamentului.
De Liz Highleyman
Ribavirina sa dovedit a reduce riscul de recidivă pentru pacienţii aflati in terapiile antivirale bazate pe terapia cu interferon -. In terapia standard doza de ribavirina este administrata in functie de greutatea pacientului , dar momentul optim, regimuri de doză, şi expunerile de medicamente ideale nu sunt complet definite.
În studiul de faţă, cercetatorii au evaluat impactul expunerii de ribavirină asupra recăderii virusologice la 984 de pacienţi cu hepatita cronică tip C, cu genotipul 1 care au fost trataţi cu pegilat interferon alfa-2b (PegIntron) plus ribavirină. Expunerii la medicament a fiecărui medicament a fost calculată de către o medie de doze de fapt, luate.
Rezultatele
1.Reducera dozelor de ribavirină a fost asociată cu o creştere treptată de recidivă, de la 11% la 60%.
2.Pentru pacienţii cu răspuns complect virusologic precoce (EVR) - definit ca avand un nivel al ARN VHC nedetectabil in săptămâna 12 - doar 4% din pacienţii care au primit doze de ribavirină peste 12 mg /kg corp , au devenit relapseri la 6 luni de la finalizarea tratamentului.
3.Dozele mari Ribavirina au continuat să influenţeze procentele de recidivă, chiar şi după săptămâna 12.
Cu toate acestea, dozele de interferon pegilat, ar putea fi reduse la 0,6 mcg / kg / săptămână după 12 săptămâni, fără a creşte riscul de recidivă.
Pentru 472 pacienţi care au încărcătură virală nedetectabilă VHC la săptămâna 24 şi în săptămâna 48, o analiză multivariată a arătat că factorii în mod semnificativ asociate cu recădere virale au fost:
-- Gradul de fibrozei hepatice (P = 0,002);
-- Timpul în care o persoană a devenit ARN-VHC negativ (p <0,001);
-- Valoarea medie a dozei de ribavirină (p <0,001).
În contrast, doza de interferon pegilat nu a prezis în mod semnificativ probabilitatea de recidivă.
Pe baza acestor constatări, autorii studiului a concluzionat, "Utilizarea unei doze la fel de mari , daca e posibil (> sau = 12 mg / kg / zi) pe parcursul perioadei de tratament complet poate duce la suprimarea procentului de recidivă [rata] în genotipul VHC 1 pacienţi , în special la pacienţii EVR complet. "
Catedra de Gastroenterologie şi Hepatologie, Universitatea din Osaka Graduate School de Medicină, Osaka, Japonia; Osaka Centrul Medical pentru Cancer şi Boli Cardiovasculare, Osaka, Japonia; NTT Vest Spitalul Osaka, Osaka, Japonia; Osaka Spitalul de Poliţie, Osaka, Japonia; Higashiosaka City Central Spitalul, Osaka, Japonia; Naţional Spitalul de Organizaţia Naţională Spitalul Osaka, Osaka, Japonia; Suita Spitalul Municipal, Osaka, Japonia; Kansai Rousai Spitalul, Hyogo, Japonia; la Hyogo Prefectural Nishinomiya Spitalul, Hyogo, Japonia; Naţional Spitalul de Organizaţia Osaka Minami Medical Center, Osaka, Japonia; Osaka Koseinenkin Spitalul, Osaka, Japonia; Minoh Spitalul Municipal, Osaka, Japonia; Osaka Rousai Spitalul, Osaka, Japonia; Ikeda Spitalul Municipal, Osaka, Japonia; Naţional de spital Minami Organizaţia Centrul Medical Wakayama, Wakayama, Japonia.
10.16.09
De referinţă
N Hiramatsu, T Oze, T Yakushijin, şi altele. Ribavirina reducere a dozei ridică doză rata de recidivă-stătător, în genotipul 1 pacienţii cu hepatita C care să răspundă cu interferon alfa-2b pegilat plus ribavirină. Journal of virală Hepatita 16 (: 586-594. August 2009. (Abstract).
joy.division- Admin
- Numarul mesajelor : 1468
Data de inscriere : 20/08/2009
Varsta : 52
Localizare : Oradea
Stare de spirit : depresiva
Re: 3. Studii/cercetari/tratamente pentru HCV
Inhibitorul oral HCV de polimera-RG7128, plus inhibitorul de protează-RG7227 (ITMN-191) suprimă incarcatura virala HCV, fără interferon sau ribavirina.
Tratamentul combinat ptr. hepatita C cu ajutorul analogului nucleozidic –inhibitorul de polimeraza- RG7128 (fostul R7128), plus HCV-NS3/4A inhibitorul de proteaza- RG7227 (fostul R7227, de asemenea, cunoscut ca ITMN-191) a produs activitate antivirală puternica în 2 săptămâni de studiu, cercetătorii au raportat în această lună la a 60-a reuniune anuală a Asociatiei Americane pentru Studiul Bplilor de Ficat (AASLD 2009) din Boston. Dacă se confirmă în studii mai mari, aceste rezultate de la proba Inform-1 - primul care a testat toate combinatiile orale anti HCV- sugerează faptul că un tratament eficient poate fi posibil fără interferon sau ribavirina.
Studiul a cuprins doua grupe de pacienti, unii netratati initial, altii tratati inclusiv non-responderi la tratamentul anterior cu interferon, care au primit fie 500 mg de RG7128 de două ori pe zi, fie 100 mg RG7227 de 3 ori pe zi în zilele 1-3. Ambele grupe au primit apoi o combinaţie a ambelor medicamente pe zile 4-7. În continuare, grupele aditionale au primit doze mai mari de RG7128 (500 sau 1000 mg de două ori pe zi) plus RG7227 (600 sau 900 mg de două ori pe zi, sau 100 sau 200 mg de 3 ori/zi) timp de 14 zile. Nici unul dintre participanţi nu au luat interferon pegilat sau ribavirina în timpul dozarii RG7128/RG7227, dar au primit terapie standard de îngrijire folosind pegilat interferon alfa-2a (Pegasys) plus ribavirină, după primele 2 săptămâni a perioadei de dozare.
-Toţi pacienţii care au primit de două ori pe zi terapia RG7128/RG7227 au cunoscut un declin continuu în ARN HCV în timpul perioadei de studiu, cu un declin viral care prezintă un model bifazic.
- Cea mai mare rată de răspuns în ziua 13 - 88%, cu încărcătura virala sub limita inferioară de cuantificare (LLOQ, <43 UI / ml) şi 63% sub limita inferioară de detectare (LLOD, <15 UI / ml) - a fost observata la pacienţii netrataţi anterior care au primit 1000 RG7128 mg plus 900 RG7227 mg de două ori pe zi.
-Nu au fost diferenţe semnificative între dozarea de 2 ori pe zi şi de 3-ori pe zi.
- Pacienţii cu HCV genotipul 1a şi 1b, de asemenea, au răspuns în mod similar.
- Această asociere RG7128/RG7227 a fost în general bine tolerata.
- Cele mai frecvente efecte adverse raportate au fost durerile de cap, greaţă şi diaree, care au apărut cu o frecvenţă similară cu cea observată la grupele cu dozare mai mica.
Rezultatele de la acest studiu a combinatiei RG7227/RG7128 cresc sperantele ptr. emiterea unui tratament fara interferon în viitor"
10.11.2009
Sursa: http://www.hivandhepatitis.com/2009icr/ ... 309_a.html
Tratamentul combinat ptr. hepatita C cu ajutorul analogului nucleozidic –inhibitorul de polimeraza- RG7128 (fostul R7128), plus HCV-NS3/4A inhibitorul de proteaza- RG7227 (fostul R7227, de asemenea, cunoscut ca ITMN-191) a produs activitate antivirală puternica în 2 săptămâni de studiu, cercetătorii au raportat în această lună la a 60-a reuniune anuală a Asociatiei Americane pentru Studiul Bplilor de Ficat (AASLD 2009) din Boston. Dacă se confirmă în studii mai mari, aceste rezultate de la proba Inform-1 - primul care a testat toate combinatiile orale anti HCV- sugerează faptul că un tratament eficient poate fi posibil fără interferon sau ribavirina.
Studiul a cuprins doua grupe de pacienti, unii netratati initial, altii tratati inclusiv non-responderi la tratamentul anterior cu interferon, care au primit fie 500 mg de RG7128 de două ori pe zi, fie 100 mg RG7227 de 3 ori pe zi în zilele 1-3. Ambele grupe au primit apoi o combinaţie a ambelor medicamente pe zile 4-7. În continuare, grupele aditionale au primit doze mai mari de RG7128 (500 sau 1000 mg de două ori pe zi) plus RG7227 (600 sau 900 mg de două ori pe zi, sau 100 sau 200 mg de 3 ori/zi) timp de 14 zile. Nici unul dintre participanţi nu au luat interferon pegilat sau ribavirina în timpul dozarii RG7128/RG7227, dar au primit terapie standard de îngrijire folosind pegilat interferon alfa-2a (Pegasys) plus ribavirină, după primele 2 săptămâni a perioadei de dozare.
-Toţi pacienţii care au primit de două ori pe zi terapia RG7128/RG7227 au cunoscut un declin continuu în ARN HCV în timpul perioadei de studiu, cu un declin viral care prezintă un model bifazic.
- Cea mai mare rată de răspuns în ziua 13 - 88%, cu încărcătura virala sub limita inferioară de cuantificare (LLOQ, <43 UI / ml) şi 63% sub limita inferioară de detectare (LLOD, <15 UI / ml) - a fost observata la pacienţii netrataţi anterior care au primit 1000 RG7128 mg plus 900 RG7227 mg de două ori pe zi.
-Nu au fost diferenţe semnificative între dozarea de 2 ori pe zi şi de 3-ori pe zi.
- Pacienţii cu HCV genotipul 1a şi 1b, de asemenea, au răspuns în mod similar.
- Această asociere RG7128/RG7227 a fost în general bine tolerata.
- Cele mai frecvente efecte adverse raportate au fost durerile de cap, greaţă şi diaree, care au apărut cu o frecvenţă similară cu cea observată la grupele cu dozare mai mica.
Rezultatele de la acest studiu a combinatiei RG7227/RG7128 cresc sperantele ptr. emiterea unui tratament fara interferon în viitor"
10.11.2009
Sursa: http://www.hivandhepatitis.com/2009icr/ ... 309_a.html
gabi- moderator
- Fibroza : F2
Numarul mesajelor : 2580
Data de inscriere : 10/09/2009
Varsta : 65
Localizare : romania
Stare de spirit : poate fi si mai rau
Pagina 1 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Pagina 1 din 6
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|